Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann i båt forsvant utfor foss

Stor leteaksjon på gang.

STRI: Vitner så mannen forsvinne utfor Eidsfossen rett sør for Våler sentrum. Glomma er svært stri og dyp nå, og letearbeidet er vanskelig. Foto: TOM SPJELDNES/NDP
STRI: Vitner så mannen forsvinne utfor Eidsfossen rett sør for Våler sentrum. Glomma er svært stri og dyp nå, og letearbeidet er vanskelig. Foto: TOM SPJELDNES/NDP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En stor leteaksjon er iverksatt i Solør i Hedmark etter at en mann i båt etter alt å dømme gikk utfor en foss og forsvant.

- Klokka 14.39 kom det inn en melding fra vitner som hadde sett en mann velte med båt like ovenfor Eidsfossen i Våler kommune, opplyser Geir Rygh, operasjonsleder ved Hedmark politidistrikt, til Dagbladet.

Sea King Et stort oppbud av letemannskaper er nå på stedet, inkludert et Sea King redningshelikopter og folk fra Norsk Folkehjelp og Sivilforsvaret. To dykkere fra Oslo brann- og redningsetat måtte gjøre vendereis.

- Glomma er veldig stor nå, og det var altfor stri strøm og mange ting i elva til at de kunne dykke, forklarer Rygh.

Redningsleder Stein Solberg ved Hovedredningssentralen (HRS) Sør-Norge opplyser at Sea King-en leter etter mannen nedover langs elva.

- De søker blant annet ved elvebredden. Så langt er det ingen funn, sier Solberg til Dagbladet klokka 17.17.

Ingen savnet Ifølge politiets innsatsleder på stedet, Mathis Briskerud ved Solør lensmannsdistrikt, søkes det i 18-tida i og nedenfor fossen, som ligger rett sør for Våler sentrum.

- Vi har blant annet flere båter i sving, sier Briskerud til Dagbladet.

Operasjonsleder Rygh opplyser klokka 17.30 at ingen er savnet i området.

- Vi sjekker nå eventuelle hensatte biler, sier han.

Ifølge Rygh var det to barn i tiårsalderen som så ulykken og meldte fra.

Dagbladet følger saken.