- Mann i finlandshette skjøt ham i ryggen

Politiet mener angriperen ventet i mørket på mc-klubblederen (43) for å drepe ham. I ettermiddag ble han avhørt med ei kule i ryggen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hadde pistolkula som traff 43-åringen i 06-tida i morges vært av et grovere kaliber, ville mannen trolig vært død, opplyser politiet til Dagbladet.

 Skytingen på Kurland framstår som et direkte attentat mot mannen, som er en del av et konfliktfylt mc-miljø.

- Vi har avhørt fornærmede på sykehuset. Han forteller at han ble truffet i ryggen av ett skudd. Da han snudde seg så han en person med finlandshette som sto bak et gjerde noen meter unna, forteller Lørenskog-lensmann Elisabeth Bråten Engen til Dagbladet.

Politiet jakter nå på en ukjent gjerningsmann, og kjenner ikke til noen konkret konflikt som kan forklare angrepet.

- Visste når han kom Etterforskerne jobber ut fra at skytteren hadde kjennskap om 43-åringens rutiner. Trolig sto den maskerte mannen og ventet i mørket på offeret. Prosjektilet fra skytevåpenet ble sittende bare en centimenter fra ryggsøylen.

- Vi må jobbe ut fra at dette var et drapsforsøk, og må anta at den som står bak har visst hva fornærmede skulle og når. Det var nok akkurat den personen dette var rettet mot. Dessverre har vi få opplysninger om gjerningspersonen, og foreløpig ikke noen observasjoner av kjøretøy eller andre funn som kan knyttes til handlingen, sier Bråten Engen.

Hun opplyser at politiet kjenner til mannens tilknytning til mc-klubben Gladiators og hans fortid i Hells Angels, men har foreløpig ikke innkalt bestemte personer i klubbene til avhør.

- Vi etterforsker det på lik linje med andre spor. I dag har vi avhørt en mengde vitner blant annet i nærområdet, og prøver nå å få oversikt over dette materialet, sier lensmannen, som bekrefter at politiet også innhenter en stor mengde opptak fra overvåkningskameraer i distriktet.

SKULLE PÅ JOBB:  43-åringen var på vei til denne lastebilen for å dra på jobb da han ble skutt av den ukjente gjerningsmannen. Foto: Benjamin A. Ward
SKULLE PÅ JOBB: 43-åringen var på vei til denne lastebilen for å dra på jobb da han ble skutt av den ukjente gjerningsmannen. Foto: Benjamin A. Ward Vis mer

- Vi sikrer video fra alle butikker og bomstasjoner som er relevante, men det er en formidabel jobb, sier Bråten Engen.

Dramatisk telefon 43-åringen var på vei til en parkert lastebil rundt 200 meter fra hjemmet da skuddet falt. Tidligere i dag fortalte familien til skuddofferet at det var samboeren hans som først tok hånd om ham på åstedet.

- Jeg har blitt skutt, jeg har blitt skutt!, sa 43-åringen da han ringte kvinnen like etter angrepet.

Han sto og støttet seg mot et gjerde mens han blødde kraftig da samboeren kom for å frakte ham hjem i bil. Mens de ennå fryktet gjerningspersonen, ventet de innendørs på de bevæpnede politipatruljene og ambulansepersonell.

Flere naboer sa i morges til Dagbladet at de hørte to smell, men ifølge politiet er det ikke klarlagt om det kan ha blitt løsnet flere enn ett skudd. Siden angrepet framstår som målrettet, understreker politiet at naboene til parkeringsplassen neppe var i fare.

- Det er ingen grunn til at andre beboere skal føle at de er i fare, sier lensmannen.

BLODIG: Blodspor på trappa inn til mannens bolig vitner om dramaet da han prøvde å komme seg i sikkerhet fra skytteren. Foto: BENJAMIN A. WARD
BLODIG: Blodspor på trappa inn til mannens bolig vitner om dramaet da han prøvde å komme seg i sikkerhet fra skytteren. Foto: BENJAMIN A. WARD Vis mer