Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann i skrekkleir skal ha trent barn til å begå skoleskyting

Faren til en savnet gutt trente flere barn i New Mexico i USA til å begå skoleskytinger, ifølge amerikansk politi. Den savnede sønnen er fortsatt ikke funnet.

SULTNE: 11 barn ble funnet sammen med fem bevæpnede voksne, i New Mexico, USA. Det er uklart hvorfor barna er blitt holdt fanget. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge rettsdokumenter drev Siraj Ibn Wahhaj våpentrening med automatgevær ved en bygning der til sammen elleve sultne barn ble funnet i uhygieniske kår.

Disse barna skulle trenes opp til å begå skoleskytinger, ifølge dokumentene, men påtaleansvarlig Timothy Hasson tok ikke denne påstanden opp i onsdagens rettsmøte da han begjærte Wahhaj varetektsfengslet uten kausjon.

Wahhaj er tiltalt sammen med fire andre voksne for barnemishandling.

Mannens tre år gamle sønn ble meldt savnet i Jonesboro i Georgia i desember i fjor. Da skal faren ha fortalt sin kone at han skulle utføre eksorsisme på den unge sønnen, men skal senere ha forklart at han bare tok sønnen med på tur.

I mellomtiden ble naboer i New Mexico stadig mer bekymret for skytefeltet og bygningen der Wahhaj skal ha gjennomført skytetrening.

Da politiet gjennomførte razzia i området, fant de store mengder våpen, samt utsultede barn.

Ifølge myndigheter ble levningene av et barn også funnet, men det er ikke bekreftet av rettsmedisinere.