Mann i Stavanger har tilstått fem år gammel voldtekt

Dømt for tre voldtekter fra før.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 42 år gammel mann som har tre voldtektsdommer fra før, har nå tilstått en fem år gammel overfallsvoldtekt i Stavanger.

Voldtekten skjedde i Midtre Dalsgate i februar 2008 og beskrives av politiet som usedvanlig grov, skriver Rogalands Avis.

42-åringen ble pågrepet i Østerrike etter at politiet der i januar fikk et DNA-treff på en 44 år gammel mann som knyttet ham til gjengvoldtekten av en 35 år gammel kvinne i Stavanger for fem år siden. Begge to ble utlevert til Norge.

Mens 44-åringen nekter for å ha deltatt i noe overgrep, har 42-åringen tilstått.

- 42-åringen har forklart seg for politiet og hans forklaring er i samsvar med fornærmedes forklaring. Han har erkjent straffskyld og lagt kortene på bordet, sier politiadvokat Jørgen Berner Torstensen i Rogaland politidistrikt til Rogalands Avis.

42-åringen hevder at den andre mannen også var med på voldtekten, mens 44-åringen har innrømmet å ha vært til stede, men ikke at han deltok i overgrepet.

Begge ble torsdag varetektsfengslet i Jæren tingrett. Politiet har også navnet til en tredje mann som skal ha deltatt i overgrepet.

(NTB)