Mann ikke funnet etter ran

Oslo (NTB): Mannen som ranet en Kiwi-butikk på Hauketo i Oslo fredag, var lørdag formiddag fortsatt ikke pågrepet. Heller ikke en mann som raneren skal ha tatt som gissel, er funnet. Politiet holder alle muligheter åpne, og en av teoriene er at mannen ble tatt som gissel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Butikken ble ranet like før stengetid klokken 23.00 fredag. En raner ikledt caps og regnjakke kom inn i butikken, og truet med revolver til seg kassabeholdningen. To kvinnelige ansatte, begge i begynnelsen av 20-årene, ble bundet fast i noen møbler på bakrommet. De slapp imidlertid fra ranet uten fysiske skader.

Truet kunde?

I det raneren forlot butikken truet han ifølge betjeningen med seg en mann som de oppfattet som en vanlig kunde. Mannen er i alderen 25-30 år. Han skal ha blitt tvunget til å kjøre sammen med raneren fra stedet med sin egen bil. Bilen er trolig en lys Audi, og flere politipatruljer lette natt til lørdag etter bilen. Men politiet har få spor å gå etter. Ikke vet de med sikkerhet om bilen er en Audi, og ikke kjenner de registreringsnummeret.

De fastbundne ansatte ble funnet ved 01.00-tiden av samboeren til den ene kvinnen. Han ante uro etter at hun ikke kom hjem til vanlig tid. Da han kom ned til butikken hørte han de to kvinnene som ropte om hjelp fra bakrommet.

Dress og frakk

Natt til lørdag sa vaktleder Ingebrigt Eldegard ved Kriminalvakta i Oslo politidistrikt til NTB at politiet ikke visste hva som hadde skjedd med mannen.

Ifølge Eldegard var kunden kledt i dress og frakk. Lørdag formiddag kunne politiet verken bekrefte eller avkrefte om mannen som forlot butikken sammen med raneren, gjorde det frivillig eller ikke. Raneren, som ikke var maskert, var også i alderen 20-30 år, om lag 170 høy og hadde på seg briller.

Politiet vet foreløpig ikke hvor mye penger raneren kom seg unna med. Det ble ikke fyrt av noen skudd under ranet.