BRUKTE DAMEJAKKE: Politiet fant denne parykken og leopardjakka like ved blokka hvor de to ble angrepet. De mener gjerningsmannen kledde seg i dameklær, før han angrep paret. Foto: Politiet / NTB scanpix
BRUKTE DAMEJAKKE: Politiet fant denne parykken og leopardjakka like ved blokka hvor de to ble angrepet. De mener gjerningsmannen kledde seg i dameklær, før han angrep paret. Foto: Politiet / NTB scanpixVis mer

Mann ikledd parykk og dameklær skal ha drept 40-åring med øks foran kjæresten. Nå er italieneren tiltalt for overlagt drap

Erkjenner drap og drapsforsøk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Italienske Almir Ros er nå tiltalt for overlagt drap med øks på en 40-åring og et drapsforsøk med kniv på en annen mann på Etterstad i Oslo 15. november i fjor, melder NTB.

48-åringen ble pågrepet dagen etter på et treningsstudio på Grønland etter tips fra et vitne. Han erkjente da drapet, men ikke drapsforsøket.

- Det jeg kan si nå, er at begge deler er erkjent. Utover det har jeg ingen kommentar til tiltalen, sier mannens forsvarer, advokat Stein Viken, til NTB.

Politiet fant en dameparykk og leopardjakk like ved blokka hvor de to ble angrepet. Politiet mener gjerningsmannen var utkledd som en dame da han angrep paret.

Påtalemyndigheten mener den 48 år gamle italieneren handlet med overlegg og hadde planlagt å angripe 40-åringen, ifølge NTB.

Mannen ble hogget i hodet med øks og døde av omfattende hodeskader, ifølge tiltalen.

Italieneren er også tiltalt for å ha forsøkt å drepe 40-åringens mannlige samboer med kniv. Denne mannen fikk omfattende skader, men overlevde angrepet som skal ha skjedd i oppgangen utenfor parets leilighet.

De to hadde vært på reise, og skulle til å låse seg inn i leiligheten da angrepet skjedde, har Dagbladet tidligere skrevet.

Den nå tiltalte mannen ble pågrepet dagen etter på et treningsstudio. Han erkjente da drapet, men ikke drapsforsøket.

Rettssaken mot mannen skal starte 30. september i Oslo tingrett.

Italieneren er tidligere dømt til seks års fengsel for et drapsforsøk i England.

(NTB/Dagbladet)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram