Mann innbrakt for å ha trakassert liten norskpakistansk gutt på åpen gate

- Dra tilbake der dere kom fra!

I ARRESTEN: Guttens foreldre ringte politiet, som raskt kom til stedet og innbrakte mannen. Foto: HARALD S. KLUNGTVEIT / DAGBLADET
I ARRESTEN: Guttens foreldre ringte politiet, som raskt kom til stedet og innbrakte mannen. Foto: HARALD S. KLUNGTVEIT / DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann sitter nå i politiarresten i Oslo, fordi han skal ha trakassert en norskpakistansk familie på det groveste i ettermiddag.

Ankom raskt Opptrinnet fant sted i 15-tida, i Tøyengata på Grønland. Den tilsynelatende berusede mannens aggresjon gikk hovedsakelig ut over en liten gutt i sjuårsalderen, kledd i tradisjonelle pakistanske klær og bærende på ei innsamlingsbøsse, får Dagbladet opplyst av guttens foreldre.

- Han ropte «Dra tilbake der dere kom fra!». Sønnen vår ble veldig redd, forteller foreldrene.

De ringte selv politiet, som raskt ankom stedet og pågrep mannen.

Snakket med gutten Etter at mannen var innbrakt, snakket politipatruljen med foreldrene og gutten, og prøvde å berolige ham.

Hilde Walsø, operasjonsleder ved Oslo politidistrikt, bekrefter at mannen ble innbrakt klokka 15.21. Distriktets jourhavende jurist Christian Stenberg opplyser at saken er på et tidlig stadium, og at han venter på at papirarbeidet i saken ferdigstilles før han tar stilling til videre prosess.

Mannen er innbrakt på grunnlag av politilovens paragraf 9, om beruselse og forulemping av andre.

- Skremmende Frp-politiker Mazyar Keshvari reagerer sterkt på saken.

- Denne hendelsen er skremmende og viser at vi har en jobb å gjøre med å bekjempe trakassering og motbydelige holdninger i byen vår. Som Oslo-borger finner jeg meg ikke i at noen skal bli utsatt for sjikane og trakassering, spesielt ikke barn, sier Keshvari til Dagbladet.

- Jeg vil at familien skal vite at vi står sammen med dem og støtter dem, og håper barnet har det bra etter forholdene, sier politikeren, som berømmer politiet for å ha handlet raskt.

- Ingen kan skal kunne spre frykt i samfunnet vårt ustraffet, sier han.