Mann innrømmer: Forgiftet Julius med amfetamin

Ble pågrepet torsdag ettermiddag. Sier det bare var «et påfunn».

DRIKKEFLASKE: Sjimpansen Julius holdt på å bøte med livet etter at han drakk fra en flaske som ble kastet inn i "Apeburet" i Kristiansand Dyrepark. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En mann er siktet for å ha forgiftet sjimpansen Julius med amfetamin i Kristiansand dyrepark i februar. Mannen ble pågrepet torsdag ettermiddag.

- Vedkommende erkjente forholdet i avhør torsdag kveld, der han beklaget hendelsen overfor dyreparken, sier fungerende seksjonsleder for etterretning, etterforskning og arrest hos politiet i Kristiansand, Håkon Storesund.

Kastet flasker

Det var tre små flasker som ble kastet inn til Julius 21. februar. Tekniske undersøkelser av flaskenes innhold har avdekket spor av det sentralstimulerende rusmiddelet amfetamin.

Saken ble oppklart etter god teknisk og taktisk etterforskning av politiet, i tett samarbeid med Dyreparken, melder politiet.

- Politiet har underveis i etterforskningen mottatt uvurderlig hjelp fra Dyreparken. De har bidratt med avgjørende opplysninger for å oppklare saken, sier Storesund.

Mannen i 40-åra er siktet for brudd på dyreverferdsloven. Han var betalende publikummer på dagen da han kastet inn amfetaminflaskene.

- Et påfunn der og da

- Han har egentlig ikke noe konkret motiv for hvorfor han gjorde det. Han sier det var et påfunn der og da, sier seksjonsleder Storesund til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer