Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann involvert i dødelig togulykke i Oslo nekter å forklare seg

To polske menn døde da de ble påkjørt av toget ved Alna stasjon i Oslo fredag. En tredje mann som overlevde hendelsen, ønsker ikke å forklare seg til politiet.

PÅKJØRT: To polske menn døde etter å ha blitt påkjørt av toget på Alnabru i Oslo natt til lørdag. Foto: Tipser.no/Daniel D. Laabak
PÅKJØRT: To polske menn døde etter å ha blitt påkjørt av toget på Alnabru i Oslo natt til lørdag. Foto: Tipser.no/Daniel D. Laabak Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi kommer ikke nærmere forklaring på hvorfor mennene befant seg på togsporene når den avhørte ikke ønsker å forklare seg, sier Rune Skjold, som er seksjonsleder for økonomi og spesialetterforskning i Oslo politidistrikt, til NTB.

De omkomne er 26 og 33 år gamle. Begge er polske statsborgere med lovlig opphold i Norge, ifølge Skjold. Tredjemann, som også er en polsk statsborger, befant seg utenfor skinnegangen da toget kom. Han har blitt avhørt av politiet, men har ikke forklart hvorfor de befant seg på sporene.

En lokfører stoppet og forsøkte å få mennene bort fra området i forkant av ulykken, ifølge Skjold. Lokføreren prøvde også å få dem inn i sitt tog, men de ville ikke være med ham. Lokføreren ble deretter vitne til hendelsen.

- En lokfører stoppet og forsøkte å få mennene bort fra området. Han prøvde også å få dem inn i sitt tog, men de ville ikke være med ham. Han ba dem hoppe inn i sitt tog, men da var det for sent. Toget kom fort. Lokføreren ble vitne til hendelsen, sa Skjold til VG i helga.

Skjold sa til Dagbladet at de to polakkene skal ha løpt over i et annet spor da togføreren forsøkte og få dem med seg, og at de da ble påkjørt av et annet tog.

Tredjemann, som slapp uskadd fra hendelsen, har ikke opplyst noen god grunn til at de tre var i området.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!