SØT: Denne søte ekornungen ble gjenstand for politiaksjon torsdag. Foto: Karlsruhe-politiet
SØT: Denne søte ekornungen ble gjenstand for politiaksjon torsdag. Foto: Karlsruhe-politietVis mer

Mann jaget av ekorn reddet av politiet

- Det kan være ganske skremmende, sier Christina Krenz i Karlsruhe-politiet.

At ingen dager er like, er noe mange ser etter i en jobb. Etter å ha lest historier om politi som må gripe inn i burgerkrangel og sende pågående kjæreste i fyllearresten, kan man fastslå at hverdagen for politibetjenter er varierte.

Men en av de villeste historiene er det politiet i den tyske byen Karlsruhe som står for. Saken har fått internasjonal oppmerksomhet, og har blant annet blitt omtalt av både The Guardian og BBC.

Torsdag ringte en mann inn til politiet og hevdet at han ble jaget gatelangs av en ekornunge. Politiet opplyser om at mannen ringte i ren desperasjon, etter flere forsøk på å riste ekornet av seg.

FIKK NAVN: De lokale politibetjentene har døpt ekornungen Karl-Friedrich. Foto: Karlsruhe-politiet
FIKK NAVN: De lokale politibetjentene har døpt ekornungen Karl-Friedrich. Foto: Karlsruhe-politiet Vis mer

Rykket ut

Onkel blå var imidlertid ikke vanskelig å be. De responderte med å rykke ut med en patruljebil for å undersøke forholdet.

Da de ankom åstedet kunne de se den utrolige hendelsen utfolde seg rett foran dem: Ekornungen jaget mannen, mens mannen gjorde sitt ytterste for å komme seg unna.

Dramaet endte plutselig da ekornet la seg ned og sovnet, tilsynelatende på grunn av at den var utmattet etter å ha jaget mannen.

- Det hender ofte at ekorn som har mistet mødrene sine leter etter en erstatter, og derfor retter fokuset mot én bestemt person, forklarer pressekontakt Christina Krenz.

- Skremmende

Ifølge Krenz er det ikke alltid bare hyggelig å bli valgt som ny ekornmor. Det kan nemlig være ganske skremmende.

- Ekorn kan være veldig målbevisst. De løper ikke bare etter noen, de er veldig fikserte på dem. Det kan være ganske skremmende, sier hun og følger opp:

- Mannen visste ikke hva han skulle foreta seg, derfor ringte han politiet. Han følte seg definitivt truet.

Heldigvis for mannen og ekornet endte det hele godt, og sistnevnte ser også ut til å ha funnet sin nye familie.

Døpte ekornet

Etter den dramatiske jakten, tok politiet med seg ekornet tilbake til stasjonen. Der bestemte de seg for at han skal være deres nye maskot. Han har også blitt døpt Karl-Friedrich.

- Det var bare morsomt. Politibetjentene mente navnet ville kle ekornungen.

Karl-Friedrich ble seinere overlevert til Dyrebeskyttelsen, som har undersøkt ham og konkludert med at han etter forholdene har det fint.

Christina Krenz opplyser også om at Dyrebeskyttelsen mottok ytterligere to forlatte ekornunger den dagen av samme grunn.