PÅGREPET: Politiet påtraff 35-åringen gående langs veikanten. Etter et basketak ble han påsatt håndjern. Foto: Alexander Jansen / Drammen Live24
PÅGREPET: Politiet påtraff 35-åringen gående langs veikanten. Etter et basketak ble han påsatt håndjern. Foto: Alexander Jansen / Drammen Live24Vis mer

Mann kjørte av veien. Prøvde så å stjele bil med barn inni

Ble pågrepet av politiet etter basketak.

En svært spesiell hendelse utspilte seg utenfor Drammen i kveld. En mann som kjørte av veien, prøvde å stjele bilen til et vitne som prøvde å hjelpe, skriver Drammens Tidende.

- Han var i ferd med å sette seg inn i en bil der det satt et barn i baksetet. Heldigvis ble han stanset av vitner og av politi som kom til stedet, sier operasjonsleder Kjell Reidar Johansen i Sør-Øst politidistrikt til avisa.

Mistenker rus

Trafikkuhellet skjedde i 19.45-tida i den landlige bydelen Skoger. Den pågrepne mannen er 35 år.

- Vi har mistanke om bilbrukstyveri og ruspåvirkning. Mannen kjørte ut av veien og pådro seg skader, og ble fraktet til sykehus. Når han er i stand til det, blir han overført til arresten, opplyser Marianne Bergedal, vakthavende jurist ved politidistriktet, til Dagbladet.

Bilen 35-årigen kjørte, er en leiebil fra Ikea, som har fått betydelige skader i utforkjøringen. Politiet jobber med å bringe på det rene hvorvidt den er stjålet.

Brannvesenet bidro

Drammen Live24 skriver at mannen prøvde å stoppe og sette seg inn i flere biler etter ulykken, og sjåførene ringte politiet. De påtraff 35-åringen gående langs veikanten.

- Han satte seg opp og ble svært aggressiv. Vi sloss med ham i flere minutter før vi fikk kontroll på ham, opplyser politiet til avisa, som også skriver at brannvesenet på stedet bidro til pågripelsen.