BLODIG: Vitner forteller til Dagbladet at det var mye blodsøl inne i bygården. På veggen stod GUD skrevet i blod. FOTO: Tipser.no/Daniel D. Laabak
BLODIG: Vitner forteller til Dagbladet at det var mye blodsøl inne i bygården. På veggen stod GUD skrevet i blod. FOTO: Tipser.no/Daniel D. LaabakVis mer

Mann knivdrept i Oslo

Den mistenkte for drapet er pågrepet og kjørt til sjukehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO (Dagbladet): En mann ble funnet drept i Pilestredet i Oslo i natt. Politiet har pågrepet en mistenkt, han er også skadd og kjørt til Ullevaal sykehus.

En tredje mannsperson ble skadd. Han reiste selv til legevakta og ble siden kjørt til Ullevaal sjukehus.

- Den mistenkte er noe lettere skadd. Den andre personen er kritisk skadd, men stabil, sier Jon Rune Lande ved krimvakta i Oslo til Dagbladet søndag morgen.

Også en fjerde person var til stede i leiligheten da politiet ankom stedet. Denne personen er tatt inn til avhør.

- Alle de fire er norske menn i 20-årene. Vi har så langt ingen sikker identitet på noen av dem, sier Lande til Dagbladet.

Sikrer spor Det var klokka 2.22 at Oslo politidistrikt mottok melding om at en person var knivstukket i oppgangen i Pilestredet 70.

- Det var et vitne som meldte ifra om dette, etter å ha observert blod ved inngangsdøren og i oppgangen. Det har vært en del blod overalt, sier Lande.

Da politiet ankom stedet, fant de en person drept i leiligheten. Den mistenkte mannen ble pågrepet i bakgården. Lunde vil ikke gå nærmere inn på hva som gjør at vedkommende mistenkes å stå bak drapet.

SKADET: Én skadet mannsperson kjørte med drosje til legevakten. Siden ble han kjørt i ambulanse til sykehus. FOTO: Tipser.no/Daniel D. Laabak
SKADET: Én skadet mannsperson kjørte med drosje til legevakten. Siden ble han kjørt i ambulanse til sykehus. FOTO: Tipser.no/Daniel D. Laabak Vis mer

Til Dagbladet forteller vitner om mye blodsøl i bygården. På veggen i inngangspartiet har noen smørt utover blod og skrevet «GUD».

Vitne varslet Det er så langt uklart hva motivet har vært for knivstikkingen. Ifølge Lande har alle en tilhørighet til leiligheten, men det er uklart om alle bodde der.

Krimteknikere har i hele natt jobbet på åstedet for å sikre spor, og vil fortsette arbeidet utover dagen. Det vil bli foretatt avhør av involverte og vitner utover dagen.

Operasjonsleder Marianne Grinaker sier at drapet for øyeblikket er hovedstadspolitiets høyest prioriterte sak. Dette er den femte drapssaken på 31 dager i Oslo.

Oslo politidistrikt avholder en pressekonferanse om drapet klokka 15 i dag.

(Saken oppdateres)