Mann knivdrept i Oslo

En mann døde i ettermiddag av skadene han ble påført da han ble stukket ned med kniv på Grünerløkka i Oslo. Politiet i Oslo jakter i kveld på en mannen som knivstakk den 39 år gamle mannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KNIVDRAP: Politiets åstedsgranskere på stedet i Stolmakergata i Oslo der en 39 år gammel mann ble stukket med kniv i ettermiddag. Mannen døde senere av skadene han ble påført.

Klokka 15.10 i ettermiddag fikk politiet flere meldinger om at en mann var blitt stukket ned med kniv i Stolmakergaten på Grünerløkka i Oslo.

Mannen ble kjørt til Ullevål sykehus. Der døde han en time senere, opplyser operasjonsleder Harald Skjelbred i Oslo politidistrikt til Dagbladet :på nettet.

Gjerningsmannen er fremdeles på frifot. Mannen stakk av fra åstedet til fots ned mot Akerselva, og politiet følger en rekke spor som kan være fra gjerningsmannen, melder Skjelbred.

Skader

Gjerningsmannen ble påført skader i forbindelse med knivstikkingen, og i kveld deltok store politistyrker og flere politihunder i jakten på ham, blant annet ved å følge blodsporene hans.

Ved operasjonssentralen i Oslo politidistrikt fikk NTB opplyst at politiet lette etter en mann av nordafrikansk opprinnelse i alderen 25 til 30 år. Mannen skal være om lag 175 centimeter høy, og ha mørkt, fyldig og krøllete hår. Han var iført mørk bukse og blå genser da han stakk fra åstedet.

Ingen mistenkt

En mann som passet til denne beskrivelsen ble ved 17-tiden pågrepet av politiet ikke så langt fra Stolmakergata.

- Mannen ble tatt med inn for en sjekk i forbindelse med et annet forhold. Han er ikke mistenkt i denne saken i det hele tatt, sier politiavdelingssjef Finn Abrahamsen i Oslo politidistrikt til NTB.

Uklart motiv

39-åringen bodde like i nærheten av stedet der knivstikkingen skjedde. Politiet visste i kveld ikke noe om motivet for ugjerningen.

- Vitner har fortalt at offeret og gjerningsmannen snakket høylytt sammen før offeret ble knivstukket. Ut over dette vet vi ingenting om hva som har skjedd forut for episoden, sier Abrahamsen. Han ønsker ikke å uttale seg om politiet har hånd om kniven som ble brukt.

Vitner til knivstikkingen satt i kveld i avhør hos politiet. Samtidig jobbet åstedsgranskere med å sikre spor på stedet der 39-åringen ble knivstukket.