Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann knivstukket i taxikø

Ble stukket flere ganger i ryggen. - Knivmannen var helt gal i blikket, sier vitne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En mann ble knivstukket ved en drosjekø midt i Oslo sentrum i natt. Gjerningsmannen ble pågrepet på åstedet like etterpå, etter en slåsskamp med politiet.

Knivmannen stakk først av, men vendte så tilbake og angrep tjenestemennene.

Mange vitner

- Knivstikkingen skjedde i køen ved tinghuset nøyaktig klokka 04.00. Vi vet ikke mye på dette tidspunktet, men det var lang kø og mange vitner til hendelsen, sier operasjonsleder Finn Belle ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

33-årige Geir Ole er et av politiets hovedvitner. Han forteller at gjerningsmannen oppførte seg fullstendig irrasjonelt.

- Jeg og noen kamerater kom ut fra ei kebabsjappe ved holdeplassen da vi så gjerningsmannen stå og denge løs på ei vever jente. Vennene hennes kom henne til unnsetning og gikk til angrep på ham, forteller Oslo-mannen til Dagbladet.no.

- Vi prøvde å gå imellom, og ting roet seg litt. Plutselig blusset det opp igjen, og gjerningsmannen begynte igjen å dælje løs på de andre, før han plutselig trakk en veldig spiss kniv, forteller Geir Ole, som ikke vil ha etternavnet sitt i avisa.

- Han begynte å løpe etter knivofferet, og stakk ham flere ganger i ryggen, før han stakk av, forteller 33-åringen, som på det tidspunktet ringte 112.

PÅGREPET ETTER BASKETAK: Gjerningsmannen vendte merkelig nok tilbake til åstedet etter først å ha stukket av, og ble overmannet etter at han gikk til angrep på flere politimenn. Foto: DANIEL LAABAK
PÅGREPET ETTER BASKETAK: Gjerningsmannen vendte merkelig nok tilbake til åstedet etter først å ha stukket av, og ble overmannet etter at han gikk til angrep på flere politimenn. Foto: DANIEL LAABAK Vis mer

Gjerningsmannen kom tilbake

- Politiet kom raskt til stedet og begynte å ta seg av ham som var stukket. Mens de holdt på med det, kom plutselig knivmannen tilbake og kastet seg over tjenestemennene, som sporenstreks la ham i bakken, sier Geir Ole, som tror gjerningsmannen også da kan ha trukket kniven.

- Jeg hørte en metallisk lyd da han ble lagt ned, men så ikke noe, sier Oslo-mannen, som betegner gjerningsmannen som fullstendig irrasjonell.

- Han var helt gal i blikket, og det var jo helt irrasjonelt av ham å komme tilbake til åstedet. Hadde han holdt seg unna, hadde han hatt gode sjanser for å unnslippe, sier 33-åringen, som trolig skal avhøres av politiet seinere i dag.

- Jeg er fortsatt skjelven, tror ikke det blir så mye søvn i natt, sier Geir Ole, som betegner episoden som en drosjekøkrangel som kom ut av kontroll.

- Så vidt jeg kunne se, kjente ikke gjerningsmannen dem han sloss med. Det virker som bråket rett og slett oppsto fordi han snek i køen, sier Oslo-mannen til Dagbladet.no.

Skal avhøres

- Den pågrepne mannen sitter nå i arresten og vil bli avhørt utpå dagen, sier operasjonsleder Belle, som opplyser at politiet allerede har avhørt en del vitner og driver tekniske undersøkelser på åstedet.

Ifølge operasjonslederen er den skadde 27-åringen kjørt til Ullevål universitetssykehus. Ifølge Dagbladet.no\'s opplysninger har han fått punktert lungen.

image: Mann knivstukket i taxikø

Interaktivt kart: GOOGLE MAPS

STUKKET I RYGGEN: Den 27-årige mannen som ble stukket i ryggen, ble kjørt til Ullevål universitetssykehus. Tilstanden hans er ukjent.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media