Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann knivstukket på skip i Nordsjøen

En mann ble fredag kveld knivstukket på et portugisisk skip i Nordsjøen. En ukrainsk statsborger er pågrepet.

HENTET: Politiet reiste sammen med helsepersonell med Sea King ut til skipet: Audun Braastad / NTB scanpix
HENTET: Politiet reiste sammen med helsepersonell med Sea King ut til skipet: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sørvest politidistrikt fikk melding om knivstikkingen rundt klokken 22.40 fredag kveld. Politiet reiste sammen med helsepersonell med Sea King ut til skipet.

Fornærmede ble fløyet til Stavanger universitetssjukehus med Sea King. Tilstanden til mannen er alvorlig, men stabil. Mannens statsborgerskap har ikke blitt bekreftet, men politiet har fått opplyst at han er fra Krim-halvøya.

Sendt til legeundersøkelse

En mistenkt ble pågrepet klokken 1.07, og er siktet for grov kroppsskade. Vedkommende og politibetjentene ble sluppet av i Egersund rundt klokken 5 lørdag morgen, mens skipet har seilt videre.

- Den pågrepne er fraktet til legeundersøkelse, fordi han bærer preg av fysisk konfrontasjon. Han er likevel formelt pågrepet og er under politiets kontroll, sier jourhavende jurist Bjarte Myklebust i Sørvest politidistrikt til NTB.

Han legger til at hva som skjer videre med den pågrepne foreløpig ikke er avklart. Det er ikke tatt noen avgjørelse på om vedkommende skal fremstilles for fengsling mandag.

Uklart hvor skipet var under knivstikkingen

Ifølge Myklebust skjedde knivstikkingen på et lasteskip som var på vei til Nord-Norge.

Det er foreløpig uklart om skipet befant seg innenfor Norges territorialgrenser, som er 12 nautiske mil eller 22.224 meter fra kyst eller øyer, da knivstikkingen fant sted

- Det er noe vi jobber med å avklare nå, sier Myklebust.

Det er Portugal, som er flaggstaten til skipet, som i utgangspunktet jurisdiksjon om bord. Norsk politi ble likevel kalt ut til stedet og politibetjentene var om bord på fartøyet og utførte straksetterforskning etter anmodning fra skipets kaptein.

Politijuristen sier at de nå er i ferd med å opprette kontakt med portugisiske myndigheter.

- Kontakten med portugisiske myndigheter henger sammen med jurisdiksjonsspørsmålet. Vi legger til grunn at skipet er underlagt portugisisk lov, og da er det de som må vurdere reaksjonene, sier Myklebust.