AMBULANSE: Mannen som søndag påny ble pågrepet for å knust ruter innenfra i Radisson Blu Plaza Hotel Oslo, ble fraktet bort i ambulanse. Han var ikke fysisk skadd. Foto: Øistein Norum Monsen, Dagbladet.
AMBULANSE: Mannen som søndag påny ble pågrepet for å knust ruter innenfra i Radisson Blu Plaza Hotel Oslo, ble fraktet bort i ambulanse. Han var ikke fysisk skadd. Foto: Øistein Norum Monsen, Dagbladet.Vis mer

Mann knuste flere vinduer i 19. etasje - tatt på ny

Hotelldirektør: - Fortvilet, han sniker seg inn.

- Mannen er pågrepet tidligere for det samme. Denne gangen ble det knust ruter i et fellesareal i 19. etasje, sier politiets innsatsleder Kristoffer Bang til Dagbladet.

Mannen ble fraktet bort i ambulanse etter pågripelsen.

- Fortvilet

- Vi er fortvilet over at dette har gjentatt seg gang på gang. Vi har vært i dialog med politiet om dette, og vi har også sikkerhet døgnet rundt. Likevel har denne personen klart å snike seg inn i hotellet. Heisene er sikret med nøkkelkort, og likevel har han kommet seg opp i etasjen og hamret på vinduene, sier Tarje Hellebust, administrerende direktør ved Radisson Blu Plaza Hotel Oslo, til Dagbladet.

VED INNGANGEN: Her landet en stor glassbit fra et 50-talls høydemeter. Foto: Øistein Norum Monsen.
VED INNGANGEN: Her landet en stor glassbit fra et 50-talls høydemeter. Foto: Øistein Norum Monsen. Vis mer

- Dette har skjedd med samme person to-tre ganger før.

Mye glass på bakken

Politiet fikk meldinger fra klokka 11.38 søndag fra forbipassernde om at en mann har knust flere vinduer oppover i etasjene på Radisson Blu Plaza midt i Oslo sentrum.

På bakkeplan utenfor hotellet ligger store mengder glass fra de knuste rutene. Et område utenfor bygget ble sperret av. Det er ikke melding om at noen er skadd.

De første meldingene til politiet kom klokka 11.38 fra folk på gata som så og hørte hva som skjedde.

FRONTEN på hotellet bærer preg av hærverket som har skjedd - innenfra. Foto: Øistein Norum Monsen.
FRONTEN på hotellet bærer preg av hærverket som har skjedd - innenfra. Foto: Øistein Norum Monsen. Vis mer

Tidligere i vinter ble en ung mann pågrepet inne på hotellet for å ha knust ruter i 18. etasje.

- Verken den pågrepne eller politiet var bevæpnet i dag, sier politiets operasjonsleder Marianne Heidenstrøm.

LYKKETREFF: Denne store glassbiten lå på gata utenfor hotellet - et lykketreff at ingen ble skadd. Foto: Øistein Norum Monsen.
LYKKETREFF: Denne store glassbiten lå på gata utenfor hotellet - et lykketreff at ingen ble skadd. Foto: Øistein Norum Monsen. Vis mer