Mann knuste hest

Engelske Huw Lobb (27) ble første menneske til å vinne det årlige «Mann mot hest»-løpet i Wales.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tilskuerne stimlet sammen i den walisiske landsbyen Llanwrtyd Wells på lørdag. Det var nemlig klart for det tradisjonsrike løpet «Mann mot hest», der mennesker og hesteekvipasjer konkurrerer om å raskest tilbakelegge en distanse på 35 kilometer.

For første gang i historien ble løpet vunnet av en tobeint.

I ekstase

Maratonløperen Huw Lobb gjorde den kuperte utendørsløypa unna på to timer, fem minutter og 19 sekunder. Dette var ett minutt og 43 sekuder raskere enn den beste firbeinte deltakeren.

Med det kunne Lobb innkassere en premie på 25 000 pund - noe som tilsvarer nærmere 314 000 norske kroner.

Lobb er mest vant til å konkurrere mot andre tobeinte, og innrømmer at han var i ekstase da han skjønte at han hadde vunnet.

- Jeg kunne ikke tro det, sier han til BBC.

- Det er en veldig uvanlig konkurranse når menn konkurerer mot hester, legger han til.

Historisk

Dette var 25. gang at waliserne organiserte «Mann mot hest»-løpet, og som vanlig tiltrakk det seg løpere fra store deler av Europa. I år var 500 løpere, og 40 hester og ryttere påmeldt, noe som er ny rekord.

Inntil lørdag hadde aldri noe menneske slått en hest i løypa, og den øremerkede prisen har vokst med 1000 pund i året mens den har ventet på en menneskelig vinner i et kvart århundre.

For årets vinner har seieren gitt mersmak.

- Jeg vil definitivt gjøre det igjen. Det er et fantastisk og veldig uvanlig arrangement, og noe jeg aldri har gjort før, sier Lobb.

  • Les mer om «Man Versus Horse»-løpet på arrangementets nettsider
NUMMER ÈN OG NUMMER TO: Engelske Huw Lobb sammen med hesten Kay Bee Jay og rytteren Zoe White. Lobb slo dem begge i et av sportskalenderen mest uvanlige løp. <p>Foto: Llanwrtyd Wells' <a href=http://llanwrtyd-wells.powys.org.uk/>turistsider</a>