Meldinger om skudd avfyrt i Oslo:

Mann kom blodig inn i butikk og sa han var skutt

Politiet har kontroll på en mistenkt og ett skytevåpen etter meldinger om at det er avfyrt skudd i Oslo sentrum.

SKUDD: Oslopolitiet og nødetatene rykket tidlig fredag morgen ut etter at de hadde mottatt flere meldinger om at det var avfyrt skudd i Oslo sentrum. Reporter: Petter Marius Udland. Video: Christian Wehus / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Oslopolitiet og nødetatene rykket tidlig fredag morgen ut til Tollbugata etter at de hadde mottatt flere meldinger om at det var avfyrt skudd der.

De fikk også en melding fra en døgnåpen Joker-butikk i området:

- En mann kom inn på en døgnåpen butikk og sa at han var skutt. De som jobbet der ringte oss, og da vi kom fram hadde mannen skader som var forenelig med skuddskader, sier operasjonsleder Sven Christian Lie til Dagbladet.

Den skadde mannen er kjørt til sykehus. Skadeomfanget er ukjent.

POLITIAKSJON: Politiet rykket ut til Tollbugata fredag morgen etter at det hadde blitt avfyrt skudd der. En mann er skadd og sendt til Ullevål sykehus. Også den mistenkte gjerningspersonen er skadd og sendt til sykehus. Skadeomfanget er ukjent. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
POLITIAKSJON: Politiet rykket ut til Tollbugata fredag morgen etter at det hadde blitt avfyrt skudd der. En mann er skadd og sendt til Ullevål sykehus. Også den mistenkte gjerningspersonen er skadd og sendt til sykehus. Skadeomfanget er ukjent. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer

Kunder gjemte seg

Dagbladet har snakket med en person som jobber i den døgnåpne butikken.

Vedkommende, som vil være anonym, forteller at den skadde personen skal ha kommet inn, og deretter gått bak kassa og sagt noe om skyting.

Det skal ha vært kunder i butikken på tidspunktet, som løp ned i kjelleren og gjemte seg på lageret der inntil politiet ankom stedet.

VITNER: Atle Kjelstad og Ruth Karin Kjelstad våknet da skudd ble avfyrt fredag morgen. Reporter: Petter Marius Udland. Video: Christian Wehus / Dagbladet Vis mer

Våpenbeslag

Politiet iverksatte en væpnet politiaksjon, og basert på vitneobservasjoner og politiets egne observasjoner - blant annet fra politihelikopter - gikk de til pågripelse av en mann i et bygg like i nærheten, ifølge operasjonsleder Lie.

UKLART SKADEOMFANG: Mannen er fraktet til ykehus med uavklart skadeomfang. Foto: Ruth Karin Kjelstad
UKLART SKADEOMFANG: Mannen er fraktet til ykehus med uavklart skadeomfang. Foto: Ruth Karin Kjelstad Vis mer

- Det er foreløpig uklart hva vi har gjort av beslag, men vi har kontroll på et skytevåpen, sier operasjonslederen.

Han sier til Dagbladet like før klokka 07.00 at politiet er i ferd med å trappe ned aksjonen.

- Er det flere mistenkte i saken?

- Nei, ikke per nå.

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 05.13. Klokka 06.05 hadde politiet kontroll på personen som mistenkes for forholdet.

POLITIHELIKOPTER: Politiet brukte helikopter i aksjonen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
POLITIHELIKOPTER: Politiet brukte helikopter i aksjonen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer

- Nytt skudd avfyrt

Innsatsleder på stedet, Tore Barstad, forteller Dagbladet at politiet ankom den døgnåpen Joker-butikken kort tid etter at de fikk meldinger om at vitner hadde hørt at det var blitt avfyrt skudd.

- Politiet var der kort tid etter. Vi gjennomførte livredning, og fikk mannen i ambulanse. Han er nå på Ullevål sykehus med uavklart skadeomfang.

- Kort tid etterpå ble det avfyrt et nytt skudd, og da var politiet og helsevesen på stedet, og lokaliserte kjapt hvor skuddet kom fra, fortsetter han.

- Vi tok oss inn i en leilighet og pågrep en formentlig gjerningsperson. Han er også sendt på Ullevål sykehus med ukjent skadeomfang, sier Barstad.

Politiet har per nå ingen grunn til å tro at det er flere involverte i hendelsen, ifølge innsatslederen. De har gjennomgått hele boligkomplekset og snakket med andre som bor der.

Vakthold på sykehuset

I 07.30-tida skriver politiet at de har opprettet vakthold på sykehuset:

OSLO SENTRUM: Politiet rykket ut til melding om at det er avfyrt skudd i Oslo sentrum. En mann er skadd.
Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
OSLO SENTRUM: Politiet rykket ut til melding om at det er avfyrt skudd i Oslo sentrum. En mann er skadd. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer

«Den mistenkte er også kjørt sykehus for behandling av uavklarte skader, og vi oppretter vakthold på sykehuset. Sperringene rundt åstedet er opphevet for kjørende, men enkelte fortau er inntil videre avsperret mens vi foretar åstedsundersøkelser».

Klokka 08.00 kommer de med en ny oppdatering på Twitter:

«Status pr nå: Både fornærmede og mistenkte er kjørt sykehus med uavklarte skader. Vi søker ikke lenger etter flere involverte parter, men foretar taktiske og tekniske undersøkelser i området rundt åstedet, som er i Nedre Slotts gate».

SPERRET: Deler av området er sperret. Foto: Petter Marius Udland / Dagbladet
SPERRET: Deler av området er sperret. Foto: Petter Marius Udland / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer