Mann kom hjem fra julebord og fant en fremmed på sofaen

Ingen julefred for politiet i den første desemberhelga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann i Skien kom hjem fra julebord i 2-tiden natt til lørdag. I stua fant han en fremmed mann på sofaen.

Det melder politiet i Telemark på Twitter.

- Mannen var fra Oslo og var full. Det er uvisst hvordan han hadde kommet seg inn i huset, muligens hadde døra vært ulåst. Oslokaren ble hentet av politiet og fikk overnatte i fyllearresten til han ble edru, skriver politiet.

Mannen skal ha vært så full at han ikke kunne gi noen god forklaring på hvorfor han hadde gått inn i en fremmeds hus.

«Drunk»

Men det er ikke bare politiet i Skien som har måttet hanskes med svært berusede personer natt til lørdag.

En patrulje i Mo i Rana stoppet en 26 år gammel mannlig sjåfør, som framstod som beruset.

«Fører hadde en promille på over 2,1. Siktedes første ord til patruljen: «drunk» - viste seg dermed å være dekkende. Førerkort beslaglagt», skriver Nordlands-politiet på Twitter.

Også i Alta er en mann i 20-årene pågrepet mistenkt for promillekjøring. Han kjørte av veien, og stakk til skogs, men ble raskt innhentet av politiet.

Ellers melder politiet landet rundt om bråk og vold knyttet til fyll, mens det i Stavanger har vært to hendelser med biltyverier.

Tatt i stjålet bil

Fire menn i 30-årene ble pågrepet etter at politiet oppdaget at bilen de kjørte var stjålet natt til lørdag. En av mennene var også i besittelse av en pistol.

- Det var en patrulje som kommer over dem tilfeldig og tok et søk og fant ut at bilen var stjålet. De fire ble visitert i bilen, og da ble det funnet en ni millimeter pistol på en av mennene. Den ble ikke brukt mot politiet, sier Victor Jensen, operasjonsleder i Sørvest politidistrikt til NTB.

Jensen opplyser at det også ble funnet tyvgods i bilen.

- Hva de er formelt siktet for er fortsatt uklart, men her er det sannsynligvis flere forhold. De blir sittende i varetekt til i morgen og må forklare seg. De er alle godt kjent av politiet i Sørvest, sier Jensen.

Politiet fikk melding om hendelsen på Vaulen i Stavanger klokken 1.20.

Fant sin egen stjålne bil

Ti minutter senere fikk politiet melding om et nytt tyveri. En beboer på Gausel i Stavanger meldte at han hadde blitt frastjålet sin røde Range Rover.

Men det tok ikke mer enn en time før politiet kunne melde at saken var oppklart.

«Bileier kom over sin egne stjålne bil på E-29 ved Hinna og fulgte etter den i en lånt bil til Circle K i Stavangerveien, hvor tyven fylte bensin på bilen. Politiet rykket ut til stedet og pågrep tyven, samt en passasjer som var om bord i bilen», skriver politiet i Sør-Vest på Twitter.

De to pågrepne er i 20- og 30-årene.

(Dagbladet/NTB)