Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann krever erstatning etter å ha blitt frifunnet for drap

Krever drøyt 10 millioner kroner av staten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En Kongsvinger-mann som først ble dømt for så å bli frifunnet for drapet på sin mor i 2000, krever drøyt 10 millioner kroner av staten.

Onsdag starter en sivil sak i Oslo tingrett der størrelsen på erstatningen og oppreisingen skal avgjøres.

Mannen ble i oktober 2000 pågrepet og året etter dømt til 12 års fengsel for overlagt drap etter å ha skutt sin mor i hodet med en rifle.

Gjenopptakelseskommisjonen bestemte at saken skulle opp på nytt. Hedmarken tingrett konkluderte i juli 2010 med at mannen var psykotisk på drapstidspunktet, og at han dermed var strafferettslig utilregnelig.

Statens sivile rettsforvaltning har tilkjent mannen en erstatning for økonomisk tap med 179.000 kroner og oppreisning med 500.000 kroner.

Det mener mannen er langt fra nok, og han har derfor brakt saken inn for Oslo tingrett. Ifølge sluttinnlegget fra hans advokat Eric Lindset mener mannen å ha krav på opp til 1 million kroner i økonomisk tap og 9,5 millioner kroner i oppreisning.

Oslo tingrett har satt av tre dager til saken.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling