KRITISK SKADD: En 22-åring er kritisk skadd, men utenfor livsfare, etter å ha blitt knivstukket på et tog på Oslo S mandag. Ifølge politiet framstår mannen som et tilfeldig offer. Foto: Haldor Hustadnes / Dagbladet
KRITISK SKADD: En 22-åring er kritisk skadd, men utenfor livsfare, etter å ha blitt knivstukket på et tog på Oslo S mandag. Ifølge politiet framstår mannen som et tilfeldig offer. Foto: Haldor Hustadnes / DagbladetVis mer

Knivstikkingen på Oslo S

Mann kritisk skadd etter knivstikkingen inne på tog

En 22-åring er kritisk skadd, men utenfor livsfare etter å ha blitt knivstukket på et tog på Oslo S mandag. En 35 år gammel mann er varetektsfengslet.

En 35 år gammel mann er siktet for drapsforsøk etter at en mann ble knivstukket på Oslo S mandag ettermiddag. Hendelsen skjedde på toget som skulle gå til Jaren like før klokken halv fire.

Den drapssiktede mannen ble tirsdag varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøkskontroll.

Vektere på stedet fikk raskt anholdt den nå siktede mannen, som er utenlandsk statsborger. Han ble deretter overlevert til politiet, som pågrep mannen og kjørte han i arresten.

Den siktede har foreløpig ikke ønsket å la seg avhøre av politiet, opplyser seksjonsleder Knut Jensen ved seksjon for alvorlige voldssaker i Oslo politidistrikt til VG.

Den fornærmede, som også er utenlandsk statsborger, ble kjørt til Ullevål sykehus med alvorlige skader. 22-åringen ble påført flere skader i kroppen forenlig med knivstikk. Han er kritisk skadd, men utenfor livsfare.

Politiet avhørte vitner i toget hvor knivstikkingen skjedde. Flere personer så selve hendelsen, og ifølge et vitne gikk gjerningsmannen rolig av gårde ut av toget etter å ha gått til angrep på mannen med kniv.

Politiet sa til NTB mandag at de ikke kjenner til relasjonen mellom de to mennene, men at de ønsket å avhøre både den pågrepne og fornærmede så fort som mulig.

Politiet antydet tirsdag at 22-åringen var et tilfeldig offer.