Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann kritisk skadd etter skyting i garasjeanlegg i Oslo

Store politistyrker er på Bjørndal i Oslo etter en skyteepisode mandag morgen.

ÅSTED: Den alvorlige skyteepisoden skjedde i garasjeanlegget i Seterbråtveien 95 på Bjørndal sør i Oslo. Store mengder politi var på stedet mandag morgen, og sperret av områder. Video: Audun Braastad / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann er kritisk skadd etter skyting i Seterbråtveien på Bjørndal sør i Oslo mandag morgen. Politiet fikk melding rett etter klokka 06.

Dette er nattas andre skyteepisode, som skjedde mindre enn 10 kilometer fra den første skytingen på Lambertseter.

INNSATSLEDER: Brian Skotnes. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
INNSATSLEDER: Brian Skotnes. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Skytingen på Bjørndal skjedde inne i et garasjeanlegg. Ingen er pågrepet.

Mannen hadde skader som er forenlig med skuddskader og muligens annen vold, opplyser politiet.

Mannen var ved bevissthet da politi og helsepersonell kom til stedet. ​Mannen er innlagt på Ullevål sykehus.

Politiet opplyser til Dagbladet at skyteepisode på Bjørndal og på Lambertseter natt til mandag er naturlig å se i sammenheng.

ÅSTED: Den alvorlige skyteepisoden skjedde i dette garasjeanlegget i Seterbråtveien 95 på Bjørndal sør i Oslo. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet.
ÅSTED: Den alvorlige skyteepisoden skjedde i dette garasjeanlegget i Seterbråtveien 95 på Bjørndal sør i Oslo. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet. Vis mer
MASSIV POLITIAKSJON: Veiene rundt skyteåstedet på Bjørndal er sperret. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet.
MASSIV POLITIAKSJON: Veiene rundt skyteåstedet på Bjørndal er sperret. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet. Vis mer

- Det er naturlig å tenke at denne skytingen og en annen skyting tidligere i natt kan ha noe med hverandre å gjøre, sier Skotnes til Dagbladet.

Den kritisk skadde mannen hadde utenlandsk ID-kort på seg da han ble funnet av politiet. Politiet mener han er bosatt i området, men han er ikke identifisert. De ønsker ikke å si alder på vedkommende, men sier at det er en «ung mann».

- Våre undersøkelser viser at han har et norsk fødselsnummer. Så vidt jeg vet, er han betegnet som ukjent for politiet, sier Skotnes.

Store politistyrker på stedet

Ved 07.30-tid er det et titall politibiler og ambulanser ved åstedet.

Politihelikopter er satt inn, og det er store politistyrker på E6 og andre veier i området.

Store områder er sperret etter skytingen. Det er en boligblokk over garasjeanlegget der skytingen skjedde. Området rundt boligblokken er sperret, samt et idrettsanlegg like i nærheten.

- Hva er grunnen til at det er mange godt bevæpnede politi på stedet?

- Dette er en alvorlig voldshandling. Det har vært brukt skytevåpen og derfor rykket vi ut med såpass mange mannskaper. Vi har mange arbeidsoppgaver med å blant annet avhøre meldere, vitner, utføre en rundspørring og gjøre tekniske undersøkelser. Vi søker også i nærområdet etter eventuelle gjerningspersoner, sier Skotnes.

BOR LIKE VED: Kathrine Baldishol. Foto: Line Brustad / Dagbladet
BOR LIKE VED: Kathrine Baldishol. Foto: Line Brustad / Dagbladet Vis mer

Innsatslederen sier at de har skalert ned den operative innsatsen og går over i en etterforskingsfase på stedet.

Politiet undersøker blant annet fotspor på stedet utenfor garasjen som kan ha noe med hendelsen å gjøre.

Nabo hørte rop

Politiet sier at de avhører vitner som meldte fra og som skal ha sett skyteepisoden i morges. Kathrine Baldishol (19) bor like ved. Hun forteller til Dagbladet at hun våknet av en venninne som sendte et bilde på Snapchat om at kjæresten hennes ikke kom seg på jobb fordi garasjeanlegget der skytingen skjedde var stengt.

Eirik Østmark bor en leilighet over garasjeanlegget. Han forteller til Dagbladet at han halvsov stort sett i hele natt. I morges hørte han rop.

- Jeg hørte roping på utenlandsk i 05.30-tiden, sier Østmark.

Han sier at han ikke vet om det har noe med saken å gjøre, men tror det kom fra en balkong fra en av leilighetene. Han sier at han ikke hørte skytingen i garasjeanlegget.

BEVÆPNET POLITI: Det er minst ti politibilder på stedet, og politiet har sperret flere store områder på Bjørndal i Oslo. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
BEVÆPNET POLITI: Det er minst ti politibilder på stedet, og politiet har sperret flere store områder på Bjørndal i Oslo. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Flere skudd på Lambertseter
​Nattas andre skyteepisode på Lambertseter ble meldt til politiet klokka 00.20 natt til mandag. Da ble det meldt et tosifret antall skudd på Lambertseter i Oslo.

Vitner så to biler kjøre fra stedet på Lambertseter, og politiet fant den ene av bilene. Tre personer ble pågrepet, og politiet fant også to våpen i bilen.

De tre personene er tilknyttet et kjent kriminelt miljø, men politiet vet ikke hva som ligger bak skytingen.

- Vi har opplysninger som sier at det er to personer som har skutt mot hverandre. De som ble pågrepet i den bilen vi stansa var aktiv del i skytingen, sa operasjonsleder Marita Aune i natt om skytingen på Lambertseter.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!