Mann låste innbrudds­tyv inne i bod til politiet kom

Det viste seg at vedkommende hadde brutt seg inn for å ha et sted å sove for natta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Stavanger fikk klokka 08 i morges melding fra en mann som sa han hadde låst en innbruddstyv inne i en bod.

«Mann (51) tatt på fersken idet han gjorde innbrudd i ei lekehytte», skriver politiet på Twitter - men operasjonsleder Brit Randulff opplyser til Dagbladet, etter å ha snakket med patruljen på stedet, at det dreier seg om en redskapsbod.

Tilhold for natta

Beboeren oppdaget da han sto opp i morges at noen oppholdt seg i boden, og klarte å låse vedkommende inne til politiet ankom.

- Det viste seg at denne mannen hadde tatt seg inn i boden, trolig med kniv, for å søke tilhold for natta, sier operasjonsleder Brit Randulff til Dagbladet.

Mannen, som hadde lagt seg i boden for natta, hadde protestert litt da han ble låst inne, men hadde etter hvert roet seg.

- Han hadde ikke mulighet til å komme seg ut, for det var små vindu, sier Randulff.

Kjenning

51-åringen er registrert uten fast adresse, og hadde brutt seg inn for å ha en plass å sove. Han ble avhørt på stedet.

- Han er en vi kjenner godt, bl.a. for en del tilfeller av ordensforstyrrelse, sier operasjonslederen.

- Rykker dere ofte ut på denne typen oppdrag?

- Det er ikke så ofte vi opplever at fornærmede låser vedkommende inne på denne måten. Men det gjør det jo veldig enkelt for oss, svarer operasjonslederen.

Hun understreker at politiet ikke oppfordrer folk til å ordne opp selv.

- Man skal generelt kontakte politiet, og bør aldri f.eks. gå i håndgemeng med tyver. Men her var det ingen risiko for huseier, som bare låste døra, sier Brit Randulff.