ETTERFORSNING: Politiet gjennomfører tekniske undersøkelser ved boligen til den avdøde mannen i 50-åra. Foto: Arne V. Hoem / Dagbladet
ETTERFORSNING: Politiet gjennomfører tekniske undersøkelser ved boligen til den avdøde mannen i 50-åra. Foto: Arne V. Hoem / DagbladetVis mer

Mann løslatt etter dødsfall i Kongsvinger: - Erkjenner å ha påført den avdøde slag

Mann i 50-åra død etter vold. Mann i 20-åra er nå løslatt, og ikke siktet for å ha påført vold med døden til følge. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KONGSVINGER/OSLO (Dagbladet): Det var i går ettermiddag en pårørende til mannen i 50-åra meldte fra om at han var utsatt for vold. Han ble kjørt til sykehus, men døde av skadene.

En mann i 20-åra ble pågrepet kort tid etter, i en bil i Kongsvinger sentrum. Mannen ble siktet for grov kroppsskade med døden til følge, en forbrytelse som har en strafferamme på inntil 15 år.

Men nå snur saken: Politiet opplyser onsdag kveld at mannen vil bli løslatt. Det skal ikke være noen årsakssammenheng mellom volden den avdøde har blitt utsatt for og dødsårsaken. Det opplyser Innlandet politidistrikt i en pressemelding.

Politiet har i dag gjennomført tekniske undersøkelser på åstedet. Samtidig er flere vitner avhørt.

Erkjenner slag - ikke drap

INFORMERTE: Politiet holdt i formiddag en pressekonferanse om saken. F.v. etterforskningsleder Ingar Høye og politiadvokat Bjørn Erik Pettersen. Foto: Arne V. Hoem / Dagbladet
INFORMERTE: Politiet holdt i formiddag en pressekonferanse om saken. F.v. etterforskningsleder Ingar Høye og politiadvokat Bjørn Erik Pettersen. Foto: Arne V. Hoem / Dagbladet Vis mer

Mannen i 20-åra har i ettermiddag sittet i avhør, med bistand fra sin advokat, Jan Erik Myrvold. Politiet vil framstille ham for fengsling i morgen.

Han var tidlig klar på at hans slag ikke var det som forårsaket selve dødsfallet.

- Den siktende erkjenner at han har oppsøkt avdøde i lys av en tidligere hendelse og påført den avdøde slag. Han mener selv at dette ikke har vært slag som kan ha forårsaket dødsfallet, sier Myrvold til Dagbladet.

Ifølge Myrvold visste den siktede og avdøde om hverandre fra før, men var ikke i familie eller i nær relasjon.

- Hans relasjon til avdøde er at han kjente til familien til den avdøde, utdyper Myrvold overfor Dagbladet.

Har dommer på seg

Det var den avdødes familiemedlemmer som meldte fra til politiet om slåssing i mannens leilighet tirsdag kveld.

Mannen har fra før flere dommer på seg, bl.a. for mishandling i familieforhold og legemsbeskadigelse.

Politiet opplyste til Dagbladet tidligere i dag at de jobbet med å få på det rene hvorvidt det var en relasjon mellom avdøde og siktede.