DRAPSETTERFORSKNING: En kvinne ble i går funnet drept på Tøyen i Oslo. To menn ble i går pågrepet og siktet i saken. I dag ble en av mennene løslatt.  
Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
DRAPSETTERFORSKNING: En kvinne ble i går funnet drept på Tøyen i Oslo. To menn ble i går pågrepet og siktet i saken. I dag ble en av mennene løslatt. Foto: Frank Karlsen / DagbladetVis mer

Mann løslatt etter Tøyen-drap

- En totalvurdering som er gjort.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Søndag ettermiddag ble en kvinne funnet drept i en trappeoppgang i en boligblokk på Tøyen i Oslo. Politiet pågrep to eldre menn og siktet dem for drap eller medvirkning til drap.

Mandag kveld er en av de to mennene løslatt. Det opplyser seksjonsleder for Volds- og seksuallovbrudd ved Oslo politidistrikt, Grete Lien Metlid overfor Dagbladet.

- En mann i femtiåra er løslatt. Det er resultat av en totalvurdering som vår politiadvokat har gjort i kveld etter gjennomført etterforskning, sier Metlid, som ikke ønsker å utdype dette ytterligere på nåværende tidspunkt.

Mannen er fortsatt siktet, opplyser hun. Han nekter straffsskyld etter siktelsen.

Den andre mannen, som fortsatt er i arresten, har sittet i avhør i flere timer i dag. Han blir framstilt for varetektsfengsling onsdag 18. mai, forteller Metlid. Mannen nekter straffsskyld.

Metlid vil ikke si noe om hva som har kommet fram i avhørene, men bekrefter at mannen som fortsatt sitter arrestert og den avdøde kvinnen «skal ha kjent hverandre over en tid».

Den avdøde kvinnen vil bli obdusert på onsdag. Politiet mener hun er en eldre kvinne i 70-åra. Kvinnens pårørende er varslet - også om kveldens løslatelse av en av de siktede, opplyser Metlid. Det er foreløpig ikke oppnevnt noen bistandsadvokater i saken.

Kvinnen ble funnet
delvis avkledd i trappeoppgangen. Politiet vil ikke si noe om hvorvidt de tror funnstedet også er eller kan være åstedet.

- Våre teknikere har jobbet på stedet og gjort undersøkelser der. Funnet av avdøde bar tydelig preg om at vi kunne stå overfor en alvorlig sak, sier Metlid.