SLEPT ETTER BAKKEN: En mann ble onsdag lynsjet av en gruppe soldater fra regjeringshæren i Den sentralafrikanske republikk. Her slepes mannen etter bakken. Senere ble hans avskårede kroppsdeler vist frem. Foto: REUTERS/Siegfried Modola.
SLEPT ETTER BAKKEN: En mann ble onsdag lynsjet av en gruppe soldater fra regjeringshæren i Den sentralafrikanske republikk. Her slepes mannen etter bakken. Senere ble hans avskårede kroppsdeler vist frem. Foto: REUTERS/Siegfried Modola.Vis mer

Mann lynsjet av soldater

Hendelsen i Bangui fant sted bare minutter etter at presidenten hadde talt om å gjenopprette sikkerheten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En gruppe soldater fra regjeringshæren i Den sentralafrikanske republikk lynsjet en mann i sentrum av hovedstaden Bangui onsdag.

En gruppe på rundt 20 soldater anklaget en mann i mengden for å ha tilhørt Seleka, den muslimsk-dominerte opprørsgruppen som grep makten i et kupp i mars i fjor.

Deretter gikk de løs på mannen med kniv og stakk ham til døde med en rekke stikk.

Så ble mannen trukket død gjennom gatene mens tilskuere så på og tok bilder.

Viste avskåret kroppsdel Ti minutter tidligere, og bare 20 meter unna, hadde president Catherine Samba-Panza snakket til en gruppe på minst 1.000 soldater for å gjeninnsette hæren som landets samlende styrke.

Hun erklærte at målet er å ha størsteparten av landet under kontroll i løpet av en måned.

Peter Buckaert i menneskerettighetsorganisasjonen Human Rights Watch (HRW) la senere ut et bilde av en mann som holdt opp en avskåret kroppsdel av mannen.

Grusomme angrep I bakgrunnen kunne man se en gestikulerende fransk soldat.

På sine hjemmesider forteller HRW at Seleka-militsen fortsetter med grusomme angrep mot sivilbefolkningen flere steder i landet.

Den utenlandske styrken bestående av 1.600 franske soldater og 5.000 afrikanske har ikke klart å stoppe volden som fortsetter mellom sekteriske grupper.

Over 2.000 er drept mens rundt en millioner er fordrevet fra sine hjem. De utgjør en firedel av befolkningen.

NTB