DRAP: Einar Opsahl ble skutt og drept ved taxiholdeplassen på Bislett i Oslo sentrum. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
DRAP: Einar Opsahl ble skutt og drept ved taxiholdeplassen på Bislett i Oslo sentrum. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

Mann med bilder fra skytedramaet har meldt seg

Rundt 40 vitner avhørt i drapssaken. - Vi kan allerede sitte på helt sentral informasjon, sier politioverbetjent Metlid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du bilder fra åstedet den første timen etter drapet eller opplysninger om de involverte mennene? Send mms/sms til 2400, epost til 2400@db.no, ring 24 00 00 00 (eller direkte til journalist: 412 15 090)

(Dagbladet): Politiet har fortsatt ikke pågrepet noen etter det brutale drapet på Einar Opsahl (35) på Bislett natt til lørdag.

Men etterforskerne har fått store mengder tips, og mener framdriften er svært god.

- Vi har avhørt 30-40 vitner bare i helga, og det pågår en rekke avhør også i dag. Det ringes omtrent konstant inn tips til politiet. Vi har flere interessante opplysninger, sier politioverbetjent Grete Metlid til Dagbladet.

Hun forteller at det nå pågår et enormt analysearbeid av informasjonen som er innhentet siden fredag klokka 01.06.

- Vi kan sitte på helt sentral informasjon i det materialet vi allerede har. Dette er en viktig dag for etterforskningen, sier Metlid.

Meldte seg med video I går etterlyste politiet personer som skal ha blitt observert ved en bolig ved åstedet på bislett mens det ble tatt bilder midt i skytedramaet. En av disse har nå meldt seg.

- Det har meldt seg en person som skal ha tatt film og bilder på stedet. Det skjedde nettopp, så vi vet foreløpig ikke hvor stor verdi dette har. Ennå tror vi at andre kan sitte på slike bilder, og vi ber også disse ta kontakt, sier politioverbetjenten til Dagbladet.

Hun vil ikke gå inn på om politiet nå leter etter navngitte personer i de kriminelle miljøene.

- Vi er oppsøkende og aktive og leter flere steder etter involverte, sier Metlid.

Får basestasjon-data I 12-tida i dag fikk oslopolitiet tillatelse fra Post- og teletilsynet til å innhente alle data fra basestasjonene ved åstedet før, under og etter skytedramaet ved Bislett stadion. Det betyr at politiet allerede i dag trolig kan få en komplett oversikt over mobilabbonenter som har hatt en påslått telefon i området.

Lista kan sjekkes opp mot personer som er kjent for politiet fra før.

- Jeg fikk akkurat beskjed om at vi har fått tillatelsen, og håper derfor at dette arbeidet snart er i gang, sier politioverbetjenten til Dagbladet.

I tillegg pågår ennå finkjemmingen av store mengder videopptak fra overvåkningskameraer nær åstedet og alle interessante gater som kan ha vært fluktruta.

Bagatell-krangel 35-åringen var på byen og ifølge vitner skulle han ta taxi hjem da han ble skutt og drept.

Opsahl skulle hjem fra Bislett sammen med to kamerater i 01-tida natt til lørdag, og de gikk bort til en privatbil som sto ved taxiholdeplassen som de skal ha trodd var en piratdrosje.

Føreren av bilen skal ha reagert med et voldsomt sinne og det oppsto en krangel på stedet, noe 35-åringen og vennene ikke var interessert i. De forsøkte å gå fra stedet, men umiddelbart etter at krangelen oppsto kom det en annen bil opp til dem. Ut kom det en person og skjøt 35-åringen i hodet. Personen gikk tilbake i bilen og dro raskt fra stedet.

SORG: Pårørende har lagt ned blomster ved åstedet på Bislett. Foto: Eirik Helland Urke/Dagbladet
SORG: Pårørende har lagt ned blomster ved åstedet på Bislett. Foto: Eirik Helland Urke/Dagbladet Vis mer