Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann med granat skaper kaos i Fyresdal i Telemark

Politiet har evakuert store deler av sentrum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det melder ta.no.

- Vi har evakuert sentrum etter anmodning fra forsvaret, sier operasjonsleder Jan Olaf Jansen til Dagbladet.

En mann skulle mandag ettermiddag overlevere en granat til politiet i Fyresdal. Det førte til evakuering av lensmannskontoret, fem boliger og flere butikker.

Granaten ligger nå i en bil parkert ved lensmannskontoret. Det vil ikke bli gjort forsøk på å fjerne denne.

- Vi avventer forsvaret og politiets bombegruppe. Nødetatene er også orientert om situasjonen. Politiet vil fortsatt presisere at det er ingen dramatikk i situasjonen selv om det kan oppleves dramatisk for folk i området, sier operasjonslederen til ta.no.

Ut fra beskrivelsen av granaten ble det bestemt å sperre av området — 50 meter i alle retninger. Veien gjennom sentrum er også avstengt.

Politiet vil holde vakt på stedet.

- Det er for så vidt ingen dramatikk i situasjonen, men politiet har valgt å være på den sikre siden, sier operasjonslederen.

«Til slutt vil politiet komme med en sterk anmodning. De som finner slike eksplosive gjenstander i hus, hytte eller andre steder. La det ligge. Det er lettere å håndtere en situasjon i et bolighus enn på offentlig sted der folk ferdes.»