Mann med hijab angrepet i homoparaden i Oslo

Gjerningsmann og motiv ukjent.

REKORDSTOR PARADE: Politiet etterforsker et tilfelle av legemsfornærmelse, etter at en av de 12.000 deltakerne i årets homoparade ble slått under paraden.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
REKORDSTOR PARADE: Politiet etterforsker et tilfelle av legemsfornærmelse, etter at en av de 12.000 deltakerne i årets homoparade ble slått under paraden. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann iført hijab ble i dag slått i ansiktet i årets homoparade gjennom Oslo sentrum, arrangert av Skeive Dager.

Politiet fikk melding om hendelsen i området ved Grønland torg i 13.30-tida. Mannen ble ikke alvorlig skadd.

Ukjent person - Vi vet at en av våre paradedeltakere ble angrepet av en ukjent person, men vi vet ikke noe om motivet, sier styreleder i Skeive Dager, Helle Christin Nyhuus, til Dagbladet.

Hun forteller videre at mannen som ble angrepet deltok under seksjonen «Skeiv Verden».

- Dette er en homopolitisk gruppering for minoritetsetniske nordmenn som kommer fra kulturer som har noen andre typer utfordringer enn den generelle majoritetsetniske befolkningen, sier hun.

Under etterforskning Styrelederen forteller at de har tett kontakt med «Skeiv Verden», som bekrefter at det etter forholdene står bra til med mannen som ble utsatt for angrepet.

De vet ikke hvem det var som slo, eller hvorfor vedkommende gikk til angrep.

- Vi vet heller ikke om det var en som deltok i paraden som slo, men vi har oppfattet at vedkommende kom utenifra, sier Nyhuus.

Saken etterforskes av politiet, og operasjonsleder i Oslo politidistrikt skriver i en pressemelding at de ønsker kontakt med vitner eller andre som kan ha opplysninger om gjerningsmannen. De ønsker ikke å gi ytterligere opplysninger om saken.

- Vi er veldig glade for at politiet raskt betraktet dette som en alvorlig sak, sier Nyhuus, og legger til at Skeive Dager vil følge opp saken videre.

Rekordstor parade Årets homoparade i Oslo har vært rekordstor, med 12.000 deltakere. AUF-leder Eskil Pedersen gikk i front sammen med lederne i de andre ungdomspartiene.

- Skeive Dager er et politisk prosjekt, fordi lesbiske, homofile, bifile og transpersoner ikke har samme levekår som befolkningen generelt, sier Nyhuus, og legger til:

- Selvfølgelig er det ikke hyggelig at noen blir slått når de deltar i paraden.
 

FØLGER OPP: Styreleder i Skeive Dager, Helle Christin Nyhuus (i midten) er glad for at politiet etterforsker dagens hendelse. Her fra paraden i dag sammen med statsråd Inga Marte Thorkildsen (tv) og Bård Nylund i Landsforeningen for lesbiske, homofile og transpersoner (th).
Foto: Per Løchen / NTB scanpix
FØLGER OPP: Styreleder i Skeive Dager, Helle Christin Nyhuus (i midten) er glad for at politiet etterforsker dagens hendelse. Her fra paraden i dag sammen med statsråd Inga Marte Thorkildsen (tv) og Bård Nylund i Landsforeningen for lesbiske, homofile og transpersoner (th). Foto: Per Løchen / NTB scanpix Vis mer