- Mann med hvit maske og svarte klær truer med kniv

Væpnet politiaksjon etter at jenter på 17 og 19 ble truet av mann.

PÅ ÅSTEDET: Politiet lette i natt etter mannen. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen
PÅ ÅSTEDET: Politiet lette i natt etter mannen. Foto: Svein Gustav WilhelmsenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Få minutter over midnatt fikk politiet i Oslo melding om at en mann truet to jenter på 17 og 19 år med kniv på Stovner i Oslo.

Ropte
- En mann med hvit maske og svarte klær truet to kvinner med en kniv han viftet med. Mannen ropte også til jentene, sier operasjonsleder Tor Grøttum til Dagbladet.

Gjerningsmannen la deretter på sprang etter jentene, som har forklart politiet at de løp fra ham.

Truslene settes i sammenheng med minst et tidligere tilfelle.

Skrik-maske
- Det var mest sansynlig en såkalt skrik-maske, avlang og hvit. Vi har hørt om samme modus tidligere og vi setter disse truslene i sammenheng, sier Grøttum.

Politi bevæpnet med skjold og skytebvåpen startet søk i området med hund halv ett i natt. Søket ble avsluttet en time senere, uten resultat.

Rundt midnatt 17. april opplevde to kvinner på Tokerudberget det samme. En mann med kostyme truet dem med kniv. De to kom seg inn i en leilighet og ringte politiet, ifølge Aftenposten.no.

Politiet håper vitner kan ha sett gjerningsmannen i området og ber alle som sitter med informasjon om hendelsen ta kontakt.

FRA FILMEN: Maskene omtalt er av en type som ble brukt i suksessfilmen Skrik. Nå brukes de i virkeligheten. Foto: BENOIT DOPPAGNE/AFP
FRA FILMEN: Maskene omtalt er av en type som ble brukt i suksessfilmen Skrik. Nå brukes de i virkeligheten. Foto: BENOIT DOPPAGNE/AFP Vis mer