Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann med kniv tok gissel på barnesykehus

Hadde permisjon fra psykiatrisk sykehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En voldsdømt psykiatrisk pasient på rømmen brøt seg inn på Geilomo barnesykehus på Geilo og tok en kvinnelig nattevakt som gissel natt til i går. 21 barn lå og sov på sykehuset mens den bevæpnede mannen gikk fritt rundt i lokalene.

34-åringen, som er dømt for vold, hadde stukket av fra permisjon fra Dikemark psykiatriske sykehus\' sikkerhetsavdeling.

Lette etter medisiner

En av de to nattevaktene overrasket mannen da han var i ferd med å lete etter medisiner. Mannen dro da fram en av flere tollekniver han hadde med seg, og tok nattevakta som gissel.

- Vi fikk melding klokka 07.30 om at en mann hadde tatt seg inn på sykehuset og overrumplet en kvinnelig nattevakt. Hun ble slått i hodet og fikk en kniv mot strupen, sier lensmann Torstein Seim ved Hol lensmannskontor til Dagbladet.no.

Gisseldramaet varte i omtrent 15 minutter, før kvinnen klarte å komme seg unna. Mannen stakk av gårde til fots, men ble pågrepet av politiet en time seinere.

- Vi fant ham gående på en sidevei på Geilo. Pågripelsen var udramatisk. Han er nå kjørt tilbake til Dikemark, sier Seim, som opplyser at 34-åringen ikke har noen forbindelse til Geilo, og at han trolig kom til bygda i buss.

Astma- og allergipasienter

UNIKT: Geilomo barnesykehus er landets eneste rehabiliteringsinstitusjon for barn med alvorlige astma-, allergi- og eksemplager. Foto: NORGES ASTMA- OG ALLERGIFORBUND
UNIKT: Geilomo barnesykehus er landets eneste rehabiliteringsinstitusjon for barn med alvorlige astma-, allergi- og eksemplager. Foto: NORGES ASTMA- OG ALLERGIFORBUND Vis mer

Geilomo er en opptreningsinstitusjon for barn med alvorlige astma-, allergi- og eksemproblemer. Sykehuset er administrert av Rikshospitalet, og barna bor på sykehuset i lengre perioder mens de gjennomfører behandlingsopplegg. Noen har med seg foreldre, som bor i foreldrehybler.

Nattevakta i 30-40-årsalderen er svært preget av det som hendte.

- Hvilken oppfølging får nattevakta nå?

- Hun får nå krisehjelp, og trenger tid på å bearbeide episoden. Barna og foreldrene har også fått tilbud om oppfølging, men de ble jo stort sett skånet fra de verste inntrykkene siden de lå og sov, sier lensmann Torstein Seim til Dagbladet.no.

Avdelingsoverlege Carl Fredrik Haaland ved regional sikkerhetsavdeling på Dikemark sier til VG Nett at gisseltakeren har hatt permisjon tidligere, og at han ikke har gjort noe galt da. Det var pårørende av mannen som varslet at han var borte under permisjon.

- Vi varslet umiddelbart politiet. Nå blir det lenge til han får permisjon igjen, sier Haaland.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling