RANSAKES: Huset til mannen som er siktet for skremmende adferd, blir ransaket av politiet nå i kveld. Mannen skal ha forsøkt å lokke til seg unge gutter kjørende med en kosebamse i forsetet. Foto: Lasse Ljung / Nyhetsfoto.
RANSAKES: Huset til mannen som er siktet for skremmende adferd, blir ransaket av politiet nå i kveld. Mannen skal ha forsøkt å lokke til seg unge gutter kjørende med en kosebamse i forsetet. Foto: Lasse Ljung / Nyhetsfoto.Vis mer

Mann med kosebamse siktet for skremmende adferd

Meldte seg selv for poitiet, etter at han skal ha forsøkt å lokke til seg unge gutter i Sandefjord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen, som skal ha kjørt rundt i en mørk Audi, skal ha forsøkt å lokke unge gutter inn i bilen, blant annet ved hjelp av en kosebamse.

Politiet fikk meldinger om mannen i formiddag, ved 09.40 tiden, etter at han forsøkte å lokke til seg tre gutter som spilte fotball i Hunsrødsvingen i Sandefjord. Guttene er sju, åtte og ti år gamle.

Mannen meldte seg i ettermiddag for politiet i Vestfold.

Etter å ha vært i avhør, er mannen i kveld siktet for skremmende og plagsom atferd.

Mannen stiller seg uforstående til siktelsen.

Nå i kveld ransakes mannens bolig i Sandefjord. Politiet kom til mannens bolig nå ved 21-tiden.

- Han har forklart seg, og det er mulig det blir flere avhør. Han mener at han ikke har hatt kontakt med disse barna i det hele tatt, sier sjurhavende politijurist i Vestfold politidistrikt, Lise Dalhaug til Dagbladet.

Mannen har imidlertid forklart seg om bilen, og bamsen.

- Du kan trygt si det er en stor bamse, sier Dalhaug. Hun vil ikke si hva mannen har forklart om hvorfor han kjørte rundt med den store bamsen.

Mannen er ikke kjent for politiet fra tidligere forhold. Han er i skrivende stund i politiets varetekt, men det er ikke tatt noen beslutning om hvorvidt han vil bli holdt over natten.

Det er blitt beskrevet flere bortføringsforsøk på Østlandet den siste tiden. På Eidsvoll, i Fet kommune, i Drammen, i Lommedalen i Bærum og I Nord-Odal har ungdommer meldt om at de er blitt forsøkt tatt med i biler.

Politiet på Romerike har bedt Kripos om bistand i forbindelse med to bortføringsforsøk på kort tid.