Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann med ledende stilling på Oslo Plaza drev cannabis-plantasje hjemme

Hadde 40 planter i leiligheten, hevdet de var til medisinsk bruk.

HOTELLANSATT: Den dømte mannen har en ledende stilling på Radisson Blu Plaza Hotell i Oslo sentrum. Hans arbeidsgiver er ikke informert om dommen. Foto: AGNETE BRUN / DAGBLADET
HOTELLANSATT: Den dømte mannen har en ledende stilling på Radisson Blu Plaza Hotell i Oslo sentrum. Hans arbeidsgiver er ikke informert om dommen. Foto: AGNETE BRUN / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann som har en ledende stilling på hotellet Oslo Plaza, er denne uka dømt for å ha drevet en cannabis-plantasje i sin egen leilighet. Mannen har vedkjent seg de rundt 40 plantene politiet fant, men hevder de var til selvmedisinering.

Tar avstand Daglig leder ved Radisson Blu Plaza Hotell, Tarje Hellebust, sier han ikke er informert om at en av hans ansatte er narkodømt.

- Vi tar avstand fra slik virksomhet, og ser meget strengt på dette, sier Hellebust til Dagbladet.

- Hvilke følger ville det fått for den ansatte dersom dere visste om dommen?

- Vi krever at våre ansatte holder seg innenfor lovverket, konstaterer Hellebust.

Plaza har ca. 300 fast ansatte samt rundt 100 vikarer.

Brøt seg inn Det var 4. mars i fjor politiet troppet opp utenfor mannens leilighet i Oslo. Fordi han nektet å åpne døra, ble den brutt opp med rambukk, og han ble pågrepet på stedet.

Inne i leiligheten fant politiet et komplett produksjonsanlegg for storstilt framstilling av hasj - cannabis-plantene sto i potter under to telt med varmelampe samt lufte- og vanningsanlegg, og var klare til innhøsting.

Retten kommer til at de rundt 40 plantene ville gitt 500 gram ferdig røykbar hasj «av vanlig styrke» - og dette er et svært tilbakeholdent anslag til fordel for den domfelte, som tidligere er straffet for bl.a. volds- og narkokriminalitet.

Ble ikke trodd Dommeren trodde ikke noe på den hotellansatte mannens påstand om at han skulle bruke cannabisen til selvmedisinering. Tvert imot finner retten det overveiende sannsynlig at hasjen var ment for salg.

Ifølge aktor Anne Lise Lunde Tingvold regner politiet med at en veldrevet cannabis-plantasje gir fire avlinger i året. Oslo tingrett kommer dermed til at den hotellansattes produksjon utgjør en «stor spredningsfare».

Oslo-mannens straff er 120 dagers fengsel, samt inndragning av produksjonsutstyret. Dommen omfatter også at han ble tatt med 2 gram hasj i mai i fjor, to måneder etter razziaen mot leiligheten.

Den dømte mannen har ikke besvart Dagbladets henvendelser.

Hele Norges coronakart