Mann med ljå dømt for ran

Tok frimerkesamling fra funksjonshemmet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 24 år gammel mann fra Stavanger er i Jæren tingrett dømt til halvannet års fengsel for å ha ranet en funksjonshemmet med øks og ljå i april 2013.

Sammen med to andre menn oppsøkte han ransofferet på oppdrag fra en kamerat fordi vedkommende skyldte han penger.
Han forklarte i retten at han hadde drukket en flaske vodka før han dro ut på ransferd.

De tre truet med å skjære av ham fingrene, men det var ingen penger å hente. I stedet tok ranerne med seg mannens frimerkesamling, sølvtøy, et fotoalbum og medisiner, skriver Stavanger Aftenblad.

Mannen som tok initiativet, er allerede domfelt for ranet. Den tredje gjerningsmannen måtte pågripes i forbindelse med straffesaken mot 24-åringen. Han ville imidlertid ikke vitne under rettssaken.

Tre mot en
Retten har lagt vekt på at 24-åringen ikke hadde noen ledende rolle under ranet. Samtidig trekker det i straffskjerpende retning at våpen ble brukt, og at det var tre mot én forsvarsløs person.

Han dømmes også for flere andre forhold, blant annet legemsbeskadigelse, tyveri, skadeverk, bæring av kniv på offentlig sted og for kjøp og oppbevaring av narkotika.

I tråd med aktors påstand gjøres seks måneder av den halvannet år lange fengselsstraffen betinget med en prøvetid på to år.

(NTB).