Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann med motorsag skutt av politiet

Lørdag ettermiddag skjøt politiet en mann i 30-åra som følge av at han gikk mot dem med en motorsag. Mannen betegnes som alvorlig skadd.

Natt til søndag opplyser Vest politidistrikt i en pressemelding at en mann i 30-åra ble skutt av politiet i Hordaland lørdag ettermiddag, etter å ha gått mot politiet med en motorsag.

I pressemeldingen skriver operasjonsleder Morten Rebnord at de rykket ut til ei hytte på Seim i Lindås kommune etter å ha blitt varslet om at mannen hadde brutt seg inn og tatt tilhold i hytta.

Da politiet ankom stedet, truet mannen dem med øks, opplyser de. Deretter trakk politiet seg unna og forsøkte å forhandle med mannen.

Dialogen førte ikke fram og situasjonen eskalerte ytterligere.

Skutt i foten

Etter en stund kom mannen ut av hytta med en motorsag, skriver operasjonslederen. Mannen startet motorsagen og gikk mot politiet.

Det ble avfyrt skudd da mannen ikke etterkom politiets pålegg. Videre fortsatte mannen å gå mot politiet med motorsagen, og ble til slutt skutt i foten av politiet, skriver Rebnord.

Overfor NTB opplyser politiet at de ble varslet om innbruddet klokka 14.50 lørdag ettermiddag, og at mannen ble skutt i foten omkring sju timer seinere.

Alvorlig skadd

Videre rykket lege og helsepersonell til stedet og ga mannen behandling. Deretter ble han fraktet til Haukland sykehus.

Politiet beskriver skadeomfanget som alvorlig, men ikke livstruende.

Spesialenheten er varslet.