Mann med primus startet voldsom gressbrann

Ville bare koke kaffe.

STORT OMRÅDE I BRANN: En mann som skulle koke kaffe med en primus startet ved et uhell den voldsomme gressbrannen. Foto: Kristian Eidesvik
STORT OMRÅDE I BRANN: En mann som skulle koke kaffe med en primus startet ved et uhell den voldsomme gressbrannen. Foto: Kristian EidesvikVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Brannvesenet har fortsatt ikke kontroll over den voldsomme gressbrannen i Sveio i Hordaland. Det var en mann i begynnelsen av 60-åra som kom til skade for å starte brannen da han skulle koke seg kaffe på en primus.

- Han fortalte at han har gjort tilsvarende i 50 år og var veldig lei seg for det som har skjedd. Han varslet oss så fort som mulig for å begrense skadene, forteller Stein Roald Vikse, operasjonsleder i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til Dagbladet.

Den uheldige mannen kommer fra bergensområdet.

Stort område Brannen startet rundt 14.40 ytterst ved Ryvarden fyr. Rundt 30 brannmenn og frivillige bønder deltar i slukningsarbeidet. 59 personer er evakuert.

- Det brenner fortsatt i et stort område. Brannvesenet konsentrerer seg nå om å holde brannen unna hus, og det ser det ut som at de lykkes med. Vi håper å få kontroll over brannen snart, sier Vikse.

Han opplyser at brannen strekker seg over noen kilometer, men det er usikker akkurat hvor stor den er.

Evakuerer Det er en vei mellom brannen og de evakuerte husene, men politiet har vurdert det som nødvendig å evakuere de som bor lengst vest i Mølstrevåg og på nordsiden av Mølstrevågen.

- De fleste som har måttet evakuere har fått husly hos venner og kjente i nabolaget, men Sveio kommune stiller også opp med hjelp til dem som trenger det. Ingen skal måtte sove ute i mørket i natt, sier til NTB.

Politiet ber folk om å holde seg borte fra området.

EVAKUERES: Et tysk par evakueres fra området av politi. Barnnvesenet har foreløpig ikke kontroll på brannen. Foto: Kristian Eidesvik
EVAKUERES: Et tysk par evakueres fra området av politi. Barnnvesenet har foreløpig ikke kontroll på brannen. Foto: Kristian Eidesvik Vis mer