Mann med primus startet voldsom gressbrann

Ville bare koke kaffe.

STORT OMRÅDE I BRANN: En mann som skulle koke kaffe med en primus startet ved et uhell den voldsomme gressbrannen. Foto: Kristian Eidesvik
STORT OMRÅDE I BRANN: En mann som skulle koke kaffe med en primus startet ved et uhell den voldsomme gressbrannen. Foto: Kristian Eidesvik Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Brannvesenet har fortsatt ikke kontroll over den voldsomme gressbrannen i Sveio i Hordaland. Det var en mann i begynnelsen av 60-åra som kom til skade for å starte brannen da han skulle koke seg kaffe på en primus.

- Han fortalte at han har gjort tilsvarende i 50 år og var veldig lei seg for det som har skjedd. Han varslet oss så fort som mulig for å begrense skadene, forteller Stein Roald Vikse, operasjonsleder i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til Dagbladet.

Den uheldige mannen kommer fra bergensområdet.

Stort område Brannen startet rundt 14.40 ytterst ved Ryvarden fyr. Rundt 30 brannmenn og frivillige bønder deltar i slukningsarbeidet. 59 personer er evakuert.

- Det brenner fortsatt i et stort område. Brannvesenet konsentrerer seg nå om å holde brannen unna hus, og det ser det ut som at de lykkes med. Vi håper å få kontroll over brannen snart, sier Vikse.

Han opplyser at brannen strekker seg over noen kilometer, men det er usikker akkurat hvor stor den er.

Evakuerer Det er en vei mellom brannen og de evakuerte husene, men politiet har vurdert det som nødvendig å evakuere de som bor lengst vest i Mølstrevåg og på nordsiden av Mølstrevågen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer