MASSAKRE: 26 personer ble drept da en mann åpnet ild i en Baptistkirke i Texsas søndag. Foto: AP / NTB Scanpix
MASSAKRE: 26 personer ble drept da en mann åpnet ild i en Baptistkirke i Texsas søndag. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer

Mann med samme navn som Texas-mistenkt får hatmeldinger: - Jeg kjenner ikke denne mannen

Ber om at folk slutter å sende meldinger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Som følge av massakren i Baptistkirken i Texas søndag, har personer med samme navn på gjerningspersonen, fått hatmeldinger på Facebook.

Devin Patrick Kelly (26) pekes ut som den mistenkte gjerningsmannen bak skytingen i Texas, der 26 personer ble drept i en Baptistkirke. Gjerningsmannen ble drept, men likevel får personer med samme navn som den mistenkte meldinger.

TOK OPP JAKTEN: Johnnie Langendorff tok opp jakten på massedrapsmannen i Texas. Video: KSAT / CNN Vis mer

Devin Patrick er en av dem som har fått en rekke meldinger, og i en video på sin Facebook-side tar han et oppgjør med personene han har fått meldinger fra.

- Jeg har ingen tilknytning til denne mannen, og jeg er ikke den mistenkte, som jeg hørte ble drept i dag. Jeg ser at flere får ut hat og frustrasjon på Facebook-siden min, som ikke har noe med meg gjøre. Jeg er i Sør-Carolina, skriver han.

Devin Patrick sier i videoen at han ber folk slutte å kommentere og sende ham meldinger.

- Mitt hjerte går til familien til ofrene og alle som ble rammet av denne grusomme handlingen. Jeg ville satt pris på om du sluttet å skrive hat og frustrasjon på siden min, sier han.

I innlegget til Devin Patrick, har også andre med samme navn skrevet at de har fått hatmeldinger.

Devin M. Kelly er blant de.

- Jeg får hatmail og venneforespørsler. Jeg vet ikke hvem denne mannen er. Jeg bor i Texas jeg også, men jeg kjenner ikke til denne syke personen, skriver hun.

Drept på søndagsmessen

Det var rundt klokka 11.30 lokal tid at 29-åringen åpnet ild i den tradisjonelle søndagsmessen i baptistkirken First Baptist Church i den lille byen Sutherland Springs sør i den amerikanske delstaten Texas.

23 av ofrene ble funnet drept inne i kirka. To av dem ble funnet utenfor kirka, og en person døde på sykehus. I tillegg ble 20 personer såret.

Den yngste som er drept er et 5 år gammelt barn. Den eldste en 72-åring.

Ifølge amerikanske medier, blant dem CBS, hadde Devin Patrick Kelley tjenestegjort i det amerikanske flyvåpenet.

President Donald Trump, som for øyeblikket befinner seg i Japan, fordømmer skytingen.

- Vi sørger sammen med alle familiene i Sutherland Springs som er berørt av denne hathandlingen, og vi vil stå sammen med de overlevende mens de kommer seg, skrev USAs president på Twitter.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer