Mann mistenkt etter dramatisk båtulykke - stakk fra legevakta

Mistenkt for kjøring i ruspåvirket tilstand etter båtulykke i Færder natt til skjærtorsdag. Politiet får ikke tak i ham.

GIKK PÅ LAND: Den 25 fots båten lå omkring ti meter inn på land på øya Tørfest i Færder kommune i Vestfold. De to personene som skal ha vært om bord i båten ble fraktet til legevakt med helikopter før føreren stakk av. Foto: Vestfold interkommunale brannvesen
GIKK PÅ LAND: Den 25 fots båten lå omkring ti meter inn på land på øya Tørfest i Færder kommune i Vestfold. De to personene som skal ha vært om bord i båten ble fraktet til legevakt med helikopter før føreren stakk av. Foto: Vestfold interkommunale brannvesenVis mer

Klokka 00.48 natt til skjærtorsdag rykket mannskapene ved brannstasjonen på Nøtterøy ut etter melding om at en båt kunne ha gått på i området ved øya Tørfest i Vestfold.

Det var kajakkpadlere i området som hadde hørt lyder som vakte deres oppmerksomhet natt til i dag.

- Stakk av

Brannvesenet, sammen med politi og ambulanse, rykket ut med brannbåt til ulykkesstedet. Før de kom fram hadde imidlertid redningshelikopteret fra 330-skvadronen funnet båten på land på Tørfest.

- Helikopteret landet på øya og tok med seg de to som hadde vært i den 25 fot store båten. Den sto ti meter inn på land, sør på Tørfest, sier brannmester Trond Abrahamsen i Vestfold interkommunale brannvesen.

De to mennene som var om bord skal ha kommet uskadd fra hendelsen, men ble tatt med til legevakt. Der fikk politiet problemer med føreren av båten.

- En person er mistenkt for å ha ført båten i ruspåvirket tilstand. Vi har ikke fått tatt blodprøve av ham, da han dro fra legevakta, sier politiadvokat Temina Sharif i Sør-Øst politidistrikt fra Dagbladet.

- Vi har forsøkt å lete etter ham etterpå, uten hell, sier Sharif.

- Ikke oljesøl

Mannen er dermed heller ikke avhørt ennå, mens det ble tatt blodprøve av den andre personen som var om bord i båten.

Politiet vet ennå ikke hva som er årsaken til ulykka i Tønsberg-skjærgården natt til torsdag.

- Vi etterforsker saken nå, sier hun.

Brannvesenet har torsdag formiddag undersøkt området der båten gikk på land.

- Det er ikke blueshine (oljesøl) eller annen uønsket forurensing i vannet ved Tørfest, sier underbrannmester Kenneth Olsen ved stasjon Nøtterøy.