Mann mistenkt for å stå bak storbrann i boligblokk

Mer enn 20 personer ble evakuert fra sitt hjem i Bergen i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Over 20 personer ble evakuert etter en brann i en boligblokk i Bergen natt til i dag. En mann er mistenkt for å ha forårsaket storbrannen.

Brannen i en boligblokk i Frydenbølien startet trolig i en leilighet i underetasjen. Den spredte seg raskt til resten av huset, og over 20 beboere ble evakuert da kraftig røyk sivet inn i flere leiligheter, skriver Bergens Tidendes nettutgave.

- En 31-åring som bor på adressen, er mistenkt for å ha forårsaket brannen. Vi kan ikke si noe om årsaken til brannen eller hvorfor han er mistenkt før vi får starter avhørene, sier Inger Myrtvedt, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt til NTB.

Det er ikke meldt om personskader etter brannen, som ble varslet til politiet rundt klokka 2.45. Ti av beboere ble fraktet til alternative overnattingsplasser etter at brannen var slukket. Ved 7-tiden søndag blusset brannen opp igjen, og de resterende beboerne, i overkant av ti personer, måtte flytte ut fra leilighetene sine.

Politiet er ikke sikre på hvor mange som bor i boligblokken.

Det skal ikke være fare for at brannen sprer seg til leiligheter i nærheten.

- Vi fikk flere dramatiske meldinger om brannen. Situasjonen var uoversiktlig i starten, men heldigvis endte det bra, sier brannsjef Helge Eidsnes til Bergens Tidende.

Leiligheten ble ifølge brannsjefen totalskadd.

Brannvesen og politi er på stedet søndag morgen. Mandag kommer kriminalteknikere for å hjelpe til med etterforskningen. (NTB)