Mann mistenkt for ildspåsettelse i Førde

Bolighus totalskadd.

TOTALSKADD: Da utrykningskjøretøyene ankom et brennende hus i Førde i kveld var huset allerede overtent. En person er pågrepet og vil bli avhørt i morgen, torsdag. Foto: Daniel Røed
TOTALSKADD: Da utrykningskjøretøyene ankom et brennende hus i Førde i kveld var huset allerede overtent. En person er pågrepet og vil bli avhørt i morgen, torsdag. Foto: Daniel RøedVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Klokka 23.05 fikk politiet i Sogn og Fjordane melding om brann i en husstand i Førde.

- Da vi kom til stedet var huset allerede overtent, og vi fikk ikke kontroll over situasjonen. De i huset klarte å berge seg ut på en grei måte sier sier operasjonsleder Kjell Biesmans ved Sogn og Fjordane politidistrikt til Dagbladet.

Brannen brøt ut i en husstand med en leilighet og to hybler. Totalt var det sju personer i huset da det begynte å brenne.

Politiet mistenker at brannen kan ha blitt påsatt. En mann med lokal tilhørliget er pågrepet, opplyser operasjons- lederen, men vil ikke gå i detaljer om bakgrunnen for mistanken. Den pågrepne vil bli avhørt torsdag.

Innsatsleder på stedet, Dag Fiske ved Førde og Naustdal lensmannskontor, sier til lokalavisen Firda.no at mannen ble pågrepet uten dramatikk.

— Vi har pågripe en person etter mistanke om ildspåsetting på grunnlag av vitneobservasjoner, opplyser innsatsleder Dag Fiske.

Ytterligere detaljer om mannen eller personene inne i huset er ikke kjent. Det er heller ikke helt klart om noen av de involverte tilhører noe bestemt miljø i lokalsamfunnet.

En person ble kjørt inn til sjekk for mulige røykskader. Ingen ble alvorlig skadd i brannen, får Dagbladet opplyst. Pågripelsen fant sted uten dramatikk.