Mann mistenkt for ildspåsettelse i Førde

Bolighus totalskadd.

TOTALSKADD: Da utrykningskjøretøyene ankom et brennende hus i Førde i kveld var huset allerede overtent. En person er pågrepet og vil bli avhørt i morgen, torsdag. Foto: Daniel Røed
TOTALSKADD: Da utrykningskjøretøyene ankom et brennende hus i Førde i kveld var huset allerede overtent. En person er pågrepet og vil bli avhørt i morgen, torsdag. Foto: Daniel Røed Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Klokka 23.05 fikk politiet i Sogn og Fjordane melding om brann i en husstand i Førde.

- Da vi kom til stedet var huset allerede overtent, og vi fikk ikke kontroll over situasjonen. De i huset klarte å berge seg ut på en grei måte sier sier operasjonsleder Kjell Biesmans ved Sogn og Fjordane politidistrikt til Dagbladet.

Brannen brøt ut i en husstand med en leilighet og to hybler. Totalt var det sju personer i huset da det begynte å brenne.

Politiet mistenker at brannen kan ha blitt påsatt. En mann med lokal tilhørliget er pågrepet, opplyser operasjons- lederen, men vil ikke gå i detaljer om bakgrunnen for mistanken. Den pågrepne vil bli avhørt torsdag.

Innsatsleder på stedet, Dag Fiske ved Førde og Naustdal lensmannskontor, sier til lokalavisen Firda.no at mannen ble pågrepet uten dramatikk.

— Vi har pågripe en person etter mistanke om ildspåsetting på grunnlag av vitneobservasjoner, opplyser innsatsleder Dag Fiske.

Ytterligere detaljer om mannen eller personene inne i huset er ikke kjent. Det er heller ikke helt klart om noen av de involverte tilhører noe bestemt miljø i lokalsamfunnet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer