Mann nektet adgang til frisør i Bærum

«Fikk info om at jeg ikke kunne være der for jeg er mann».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En mann fra Bærum som skulle til frisøren for å få sønnen klippet, ble nektet adgang fordi han er mann. Likestillings- og diskrimineringsombudet er kritisk.

Det er Budstikka som forteller om historien om mannen som ikke fikk klippet sin sønn.

«I går ringte jeg frisøren som reklamerte med hårklipp barn 100 kr. Fikk info om at jeg ikke kunne være der for jeg er mann», skriver han på Facebook.

Kvinnen som driver salongen i Sandvika, bekrefter overfor Budstikka at kun barn og kvinner har adgang, siden mange av kundene bruker hijab, som de tar av i salongen.

- Jeg har bare utenlandske kunder fra land som Somalia, Pakistan og Afghanistan. Det er få norske som kommer, og jeg må tenke på forretningen min, understreker frisøren overfor Budstikka.

Likestillings- og diskrimineringsombudet (LDO) sier at spørsmålet i saken er om hensyn til religion og bluferdighet kan begrunne en slik forskjellsbehandling.

- En frisør kan forsøke å ta hensyn til kvinner som ikke ønsker å vise håret sitt for en mann, men dersom spørsmålet kommer på spissen, mener jeg det skal mye til før man kan nekte menn adgang, sier avdelingsleder May Schwartz hos LDO.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer