DØDSULYKKE: Da Ruth og David Cox skulle kjøre de to barna til hver sin skole i går, kjørte de begge ut og havnet på taket i elva. David Cox (42) omkom i ulykken. Foto: ROSS PARRY AGENCY
DØDSULYKKE: Da Ruth og David Cox skulle kjøre de to barna til hver sin skole i går, kjørte de begge ut og havnet på taket i elva. David Cox (42) omkom i ulykken. Foto: ROSS PARRY AGENCYVis mer

Mann og kone havnet på taket i elva i hver sin bil - med minutters mellomrom

Ruth Cox og parets to barn svømte i land. Forsøkte fortvilet å redde pappa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kona forsøkte fortvilet å redde mannen sin etter at de, i hver sin bil, skle på isen og havnet på taket i ei elv, skriver Daily Mail.

David og Ruth Cox skulle i går kjøre sine to barn Ioan (9) og Tess (11) til hver sin skole da ulykken inntraff.

Med bare minutters mellomrom mistet de begge veigrepet under vanskelige kjøreforhold, slik at begge bilene kjørte ut og ble liggende side om side i samme elv nær Buxton i Derbyshire.

Ruth (39) og begge barna klarte å komme seg løs og svømme i land, men David Cox (42) satt bevisstløs bak rattet i den blå toyotaen.

Sprang etter hjelp Vitner har fortalt hvordan barna sprang til naboene for å hente hjelp.

Selv om Ruth Cox og flere naboer gjorde det de kunne for å få David Cox ut av bilen, tok det rundt 40 minutter før de fikk ham opp på elvebredden.

Det var ikke mobildekning i området. Derfor tok det 39 minutter før ambulansepersonell kom til ulykkesstedet.

Naboen Victoria Bamber (32) var den første som kom hjelpende til. Hun vadet ut i det kalde vannet, og kjempet febrilsk for å få løs David Cox.

«Pappa sitter fast» - Ioan kom løpende, hamret på døra og ropte: «Det er skjedd en ulykke, pappa sitter fast». Da jeg kom dit, så jeg bilen ligge på taket og Ruth som desperat prøvde å finne David. Jeg hoppet i vannet. Det var iskaldt og rakk meg til over livet. Gjentatte ganger dykket jeg ned, men jeg kunne ikke se noe, sier Victoria Bamber.

Det viste seg at konas bil hadde plassert seg slik at David Cox ikke kunne komme seg ut. Bakvinduet var knust, og det var trolig slik datteren Tess klarte å ta seg ut av bilen.

Ambulansepersonell ga David Cox livreddende behandling ved elvebredden, men livet sto ikke til å redde.

Familien ble fløyet til Stepping Hill-sykehuset i Stockport. Kona og barna ble skrevet ut etter behandling, mens David Cox ble erklært omkommet.

- Jeg kan ikke forestille meg hvordan Ruth har det nå. Hun gjorde alt hun kunne. Hun gjorde sitt beste for å få David ut. Nå tenker jeg at jeg sviktet henne og barna. Jeg gjorde mitt beste, men det var ikke nok, sier Victoria Bamber.