GIKK I SJØEN: En bil med to personer i gikk i sjøen fra kaia i Langesund onsdag kveld. En mann og en kvinne, begge rundt 40 år gamle, ble hentet opp. Foto: PER FLÅTHE
GIKK I SJØEN: En bil med to personer i gikk i sjøen fra kaia i Langesund onsdag kveld. En mann og en kvinne, begge rundt 40 år gamle, ble hentet opp. Foto: PER FLÅTHEVis mer

Mann og kvinne døde etter at bilen havnet i vannet

Ulykke i Telemark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mannen og kvinnen som ble hentet ut av en bil som havnet i vannet ved kaia i Langesund er nå bekreftet omkommet av Sykehuset Telemark.

De to, begge rundt 40 år gamle, ble sendt til behandling på intensivavdelingen, men livene sto ikke til å redde. Bilen havnet i vannet ved halv åtte-tida i kveld.

- Vi fikk bekreftelsen om at de omkom klokka 22, men offentliggjorde det ikke før klokka 23.30 av hensyn til de pårørende, sier Elise Gotliebsen, operasjonsleder i Telemark politidistrikt, til Dagbladet.no.

Gotliebsen meldte onsdag kveld at det var to menn som har omkommet, men korrigerer dette rundt 01.00 torsdag morgen.

- Det riktige er at det er en mann og en kvinne. En misforståelse førte til at det blitt gitt feil informasjon fra oss, sier hun til Dagbladet.no.

De to ble hentet opp fra vannet henholdsvis 37 og 42 minutter etter at politiet fikk melding om hendelsen. Der er forløpig uklart hvordan bilen havnet i vannet.

- Det er for tidlig å si noe om årsaken. Men det er vitner til hendelsen, sier Gotliebsen.

Ulykken skjedde ved dampskipskaia like ved los-stasjonen. Ifølge TA skal folk ha hørt bilen bremse før den havnet i sjøen. Det skal ha blitt foretatt gjenopplivingsforsøk før de to ble sendt til sykehus.

Bilen er nå hentet opp med kranbil. Bamble legevakt har opprettet et mottak for pårørende med kriseteam, ifølge TA.

Dagbladet.no kommer med mer.

SØK: Redningsmannskapene fryktet lenge at flere var om bord i bilen da den gikk over kaikanten. Her søkes det under vann.  Foto: PER FLÅTHE
SØK: Redningsmannskapene fryktet lenge at flere var om bord i bilen da den gikk over kaikanten. Her søkes det under vann. Foto: PER FLÅTHE Vis mer