Mann og kvinne fra Telemark savnet etter båtkollisjon i Kragerø

Mann (33) livstruende skadd.

 SØKER:  Mannskaper fra Sivilforsvaret deltar i søket etter to personer som er savnet etter en kollisjon mellom to båter i skjærgården i Kragerø lørdag morgen. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
SØKER: Mannskaper fra Sivilforsvaret deltar i søket etter to personer som er savnet etter en kollisjon mellom to båter i skjærgården i Kragerø lørdag morgen. Foto: Geir Olsen / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En kvinne og en mann fra Telemark er savnet etter båtulykken i skjærgården ved Kragerø i natt, melder Varden.

Gunder Eidet, politiets innsatsleder på stedet forteller at alle de fire som var ombord i skjærgårdsjeepen, som kolliderte med en båttaxi, er i 30-årene.

- De var både fra Telemark og fra Oslo, sier han.

Senere bekrefter leder ved Kragerø politistasjon, Øystein Skottmyr, til Vardens journalist på stedet at begge de to savnede er fra Telemark.

Det har vært søkt etter mannen og kvinnen i hele dag, så lang uten funn.

Hodeskader En mann (33) ble flydd med luftambulanse til Ullevål sykehus med hodeskader, mens to personer kom fra ulykken fysisk uskadd.

Mannens tilstand skal være livstruende, opplyser Oslo universitetssykehus.

Det var en taxibåt og en skjærgårdsjeep som var involvert i kollisjonen. Føreren av taxibåten var alene i båten, mens det var fire personer i den andre båten. Det er en mann og en kvinne fra skjærgårdsjeepen som nå er savnet. 

- Situasjonen har ikke forandret seg. Vi søker både på vannet og langs land etter to savna personer, forteller vakthavende jurist i Telemark politidistrikt, Hilde Jorunn Skei Kostveit til Dagbladet i 11.30-tiden.

Hun sier at det søkes med både dykkere og båter på vannet, og at de ennå ikke har gitt opp håpet om å finne de savnede i live.

Søk med dykkere Eric Willassen i Hovedredningssentralen forteller at det i natt var to helikoptre og seks båter involvert i søket. Søket er blitt trappet litt ned i morgentimene, etter at helikoptrene hadde gjennomsøkt området fra lufta.

- Men søket pågår utover dagen, og det vil bli mest bruk av dykkere for å søke under vannoverflaten i havnebassenget, sier redningsleder Eric Willassen i Hovedredningssentralen til Dagbladet.

Hva som forårsaket ulykken er ennå uklart, men ifølge Hovedredningssentralen kan høy fart ha vært et element da kollisjonen skjedde.

- Var i sjokk Ulykken skjedde rett utenfor Galleiodden i havneområdet i Kragerø. Den ble først meldt direkte til Hovedredningssentralen av Tjøme Radio, og det ble raskt iverksatt et omfattende redningsarbeid, med politi, brannvesen, luftambulanse, dykkere fra Røde Kors og Sea King redningshelikopter til søk i området.

Redningsskøyta Uni Kragerø var ute ved havaristen klokka 4.02. Tre minutter senere var alle de tre skadde hentet om bord.

- Den ene var hardt skadd og lå bevisstløs i taxibåten. De to andre hadde lettere skader, men de forsøkte å hjelpe til. De var i sjokk, forteller Roar Haldorsen på redningsskøyta Uni Kragerø til NTB

Ifølge Telemarksavisa venter nå politiet på en miniubåt.

- Vi venter nå på en miniubåt, og vil sette denne inn i søket så fort den er ankommet, melder innsatsleder Gunder Eidet til TA.

 TAXIBÅTEN:  Synlige skader på den ene av de to båtene som kolliderte i skjærgården i Kragerø lørdag morgen. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
TAXIBÅTEN: Synlige skader på den ene av de to båtene som kolliderte i skjærgården i Kragerø lørdag morgen. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer