Mann og kvinne funnet døde etter brann i Bergen

Hjerte- og lungeredning ble forsøkt, men livet stod ikke til å redde. Uvisst om det er flere personer i huset.

BRANNEN SLUKKET: To personer omkom i brannen i en enebolig i Åsane i Bergen i dag morges. FOTO: Leif Stang
BRANNEN SLUKKET: To personer omkom i brannen i en enebolig i Åsane i Bergen i dag morges. FOTO: Leif StangVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Røykdykkere har hentet ut en mann og en kvinne fra en brennende enebolig i Haukedalsbotn i Åsane i Bergen, opplyser operasjonsleder Ragnar Lyssand ved Hordaland politidistrikt til Dagbladet.

Like etter klokken 10.30 ble mannen og kvinnen erklært døde, opplyser Lyssand. De omkomne er brant til Haukeland Universitetssykehus.

- Ambulansepersonell satte i gang hjerte- og lungeredning på stedet, men livene stod ikke til å redde, sier Lyssand.

Varsling av pårørende er i gang. Politiet vil foreløpig ikke gå ut med alder på de omkomne. Hvorvidt det er andre personer i huset, er ikke brakt på det rene.

- Ved første gjennomsøk i huset, fant brannvesenet ingen flere personer. De skal gjøre en grundig gjennomgang så raskt det lar seg gjøre. Vi kan ikke utelukke at det er andre personer i huset før denne gjennomgangen er gjort, sier Lyssand.

Han opplyser at flere personer er registrert på adressen ifølge Folkeregisteret. Hvorvidt disse var hjemme da brannen brøt ut eller om de i det hele tatt bodde på adressen, har ikke politiet oversikt over.

Like før klokken 11 var brannen slukket.

Da brannvesenet kom til stedet, var det kraftig røykutvikling fra taket av eneboligen. Like etter slo flammene gjennom taket og huset ble overtent.

Politiet fikk melding om brannen klokken 09:53 i dag.

Dagbladet.no kommer med mer

- Brannvesenet har gått igjennom huset og har ikke funnet flere, men de har ikke stadfestet at huset er tomt. de skal gå i gennom huset enda gen gang.

RØYK FRA TAKET: Lenge etter at brannen var sluttet, steg det fortsatt røyk fra taket på eneboligen i Åsane. FOTO: TOR ERIK MATHISEN
RØYK FRA TAKET: Lenge etter at brannen var sluttet, steg det fortsatt røyk fra taket på eneboligen i Åsane. FOTO: TOR ERIK MATHISEN Vis mer