Troms:

Mann og kvinne i 60-åra døde

En norsk mann og kvinne i 60-åra døde da huset deres ble tatt av skred på Reinøya fredag. Andre steder i Troms omkom to menn fra Italia og Slovenia.

Troms politidistrikt har besluttet å evakuere et område i Kildalen i Nordreisa, etter meldinger om flere snøskred. Video: Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En norsk mann og kvinne - begge i 60-åra - omkom da huset deres ble tatt av snøskred på Reinøya i Karlsøy kommune i Troms fredag.

Det opplyser Troms politidistrikt.

I tillegg døde en italiensk mann i 30-åra i skred på Kavringtinden i Lyngen, og en slovensk mann i 40-åra i skred ved Tverrelva i Nordreisa. De var begge del av større turfølger på henholdsvis fem og seks personer.

Satt krisestab

Lørdag er det fortsatt svært høy skredfare i Troms og Finnmark.

I Nordreisa har kommunen satt krisestab og evakuert sju husstander.

Troms politidistrikt har besluttet å evakuere et område i Kildalen i Nordreisa, etter meldinger om flere snøskred.

Evakueringen skjer etter råd fra Norges Geotekniske Institutt (NGI).

- Befolkningsvarsling pågår. Kommunehuset på Storslett er mottak av evakuerte, skriver politiet på Twitter like før klokka 11.30.

Fire døde fredag

Det er ikke meldt om skredtatt bebyggelse eller personer. Fredag omkom en person i et slovensk turfølge i et snøskred - også det i Kildalen i Nordreisa.

I tillegg døde tre personer i to andre skred i Troms: To på Reinøya i Karlsøy kommune da et hus og et fjøs ble tatt av skred, og en person i Lyngen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer