Mann og kvinne siktet etter mordbrannparagrafen

Etter branntilløp på Drammen sykehus fredag.

BRANNTILLØP PÅ SYKEHUSET: Mannen som er fra drammensdistriktet, erkjenner delvis brannen. I tillegg har han erkjent en ildspåsettelse på sykehuset i desember 2010, opplyser politiet. Nå er han og en kvinne siktet etter mordbrannparagrafen. Foto: Kyrre Lien / Scanpix
BRANNTILLØP PÅ SYKEHUSET: Mannen som er fra drammensdistriktet, erkjenner delvis brannen. I tillegg har han erkjent en ildspåsettelse på sykehuset i desember 2010, opplyser politiet. Nå er han og en kvinne siktet etter mordbrannparagrafen. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De to, en mann og kvinne i 30-årsalderen, er siktet etter straffelovens paragraf 148, den såkalte mordbrannparagrafen. De to siktede var opprinnelig siktet for forsøk på grovt skadeverk, men søndag ble siktelsen skjerpet.

- Begge ble varetektsfengslet i fire uker, mannen godtok fengslingen, mens kvinnen anket på stedet, opplyser politiadvokat Ann Iren Svane Mathiassen til NTB.

Kvinnen i midten av 30-årene har ikke erkjent straffskyld, mens mannen som er i begynnelsen av 30-årene, har erkjent at han har tent på.

- Han erkjenner å ha tent på to ganger, men erkjenner ikke straffskyld, sier Svane Mathiassen.

Ingen personer ble skadd i brannen, som startet på en avdeling som var stengt på grunn av bygningsarbeider. Brannvesenet var raskt på stedet, og fikk slukket flammene. Barneavdelingen ved Sykehuset Buskerud måtte imidlertid evakueres som følge av brannen.

Mannen som er fra drammensdistriktet, erkjenner delvis brannen. I tillegg har han erkjent en ildspåsettelse på sykehuset i desember 2010, opplyser politiet.

Kvinnen erkjenner å ha vært sammen med mannen på sykehuset da brannen startet, men sier i avhør at hun ikke har stått for ildspåsettelsen. Kvinnen er tidligere pågrepet av politiet i forbindelse med brannstiftelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer