Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann omkom da bussen kjørte av veien

Politiet har funnet ut hvordan bussen tippet over en murkant i veikanten og rullet 20 meter.

KJØRTE OPP PÅ KANTEN: Ifølge politiet kjørte bussen opp på kanten før den rullet rundt og havnet 20 meter lengre ned. Foto: Trym Mogen/Dagbladet
KJØRTE OPP PÅ KANTEN: Ifølge politiet kjørte bussen opp på kanten før den rullet rundt og havnet 20 meter lengre ned. Foto: Trym Mogen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var en mann som omkom da en rutebuss på vei fra Oslo til Lillestrøm kjørte av veien.

- Vi har ingen sikker identifisering på grunn av skadeomfanget, men vi har blant annet funnet en mobiltelefon og en lommebok som gjør at vi tror vi vet hvem det er. Vi har begjært en rettslig obduksjon for å få sikker ID, og dette vil trolig gjøres på mandag, sier vaktleder Lennart Kyrdalen ved Krimvakta i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Pårørende er foreløpig ikke varslet, men vil varsles med forbehold.

Vet hva som skjedde, ikke hvorfor Politiet har gjennom natta jobbet med å finne ut hva som egentlig førte til den dramatiske utforkjøringen på riksvei 4 på Rommen i Groruddalen i Oslo.

- Har ingen sikker konklusjon omkring hva som har skjedd, men vi har enkelte holdepunkter. Vi kunne blant annet se at veibanen var bar. Bussen kom fra Oslo til Lillestrøm, og det er en busslomme like ved stedet. Noen få meter forbi busslomma er det en mur i veikanten som er laget som en fender. På denne har vi sett spor etter bussen, og ser at den var oppå den og veltet ned en skråning. Bussen endte opp 20 meter lengre ned, forklarer Kyrdalen.

- Vi kan altså konkludere med hva som har skjedd, men vi vet ikke hvorfor det skjedde, sier han til Dagbladet.

Politiet har også avhørt en rekke av vitnene som ikke ble alvorlig skadd. 12 personer ble brakt til legevakt med lettere skader.

Fire personer ble kjørt til Ullevål sykehus med variendene skader. To av disse omtaler Kyrdalen som alvorlig skaddd.

- Forferdelig trist Ifølge informasjonssjef Gry Isberg i Ruter er en av de to hardt skadde personene sjåføren av bussen.

- Bussjåføren skal være en av de hardt skadde. Han er ansatt i operatørselskapet Unibuss. Hans kollegaer blir fulgt opp av sin arbeidsgiver. Unibuss har også folk på stedet som kan bistå politiets undersøkelser, opplyste Isberg til Dagbladet tidligere i natt.

- Dette er forferdelig trist og tragisk. Våre tanker går spesielt til de som er rammet og pårørende til den som er bekreftet omkommet, men også til alle som er rammet eller berørt av denne ulykken, sier informasjonssjef Gry Isberg i Ruter til Dagbladet.

17 om bord Bussen kjørte linje 321 fra Oslo til Lillestrøm og hadde avgang fra bussterminalen ved Oslo Bussterminal klokka 23.38. På vei opp Trondheimsveien en drøy halvtime senere havnet bussen utfor veien og rullet ned skråningen mot Margrethe Parms vei.

Det var til sammen 17 personer på bussen da ulykken skjedde. Bussen endte ferden halvt på siden ved fortauskanten i Margrethe Parms vei som går parallelt med Trondheimsveien.

Bussen har fått omfattende skader etter utforkjøringen, og spesielt frontpartiet har fått hard medfart. Trær og en lyktestolpe knakk da bussen rullet utfor skråningen.

Bussen ble i løpet av søndagsnatta fraktet vekk fra ulykkesstedet.

HAR GJORT UNDERSØKELSER: Politiet har med hjelp fra Unibuss gjort undersøkelser på ulykkesstedet gjennom natta. Foto: Trym Mogen/Dagbladet
HAR GJORT UNDERSØKELSER: Politiet har med hjelp fra Unibuss gjort undersøkelser på ulykkesstedet gjennom natta. Foto: Trym Mogen/Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media