REDNINGSAKSJON:Her står ambulansehelikopteret ved kirkebygget ikke langt fra foten av Lakselvtindande. Foto: Kent-Hugo Norheim
REDNINGSAKSJON:Her står ambulansehelikopteret ved kirkebygget ikke langt fra foten av Lakselvtindande. Foto: Kent-Hugo NorheimVis mer

Mann omkom etter å ha falt 300 meter ned fra fjellside

Ble liggende på 1200 meters høyde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE: Hovedredningssentralen i Nord-Norge opplyser til Dagbladet ved 23.38-tida at mannen er funnet omkommet.

- Vi fikk beskjed om at mannen er funnet omkommet. Meldinga kom inn til oss for ti minutter siden, sier redningsleder Erling Herstad til Dagbladet.

(Nordlys/Dagbladet): En mann har falt ned fra Store Lakselvtind i Tromsø kommune. Han var i et følge med to andre personer.

Politiet fikk meldingen klokken 19.08 torsdag kveld.

- Det er en skiløper som har falt 300 meter ned fra en fjellside. Hva som egentlig har skjedd vet vi ikke. Følget har vært på toppen og begynt å kjøre ned, så har noe skjedd, sier operasjonsleder Trond Amundsen til Nordlys.

- Det er bratt, 45 grader på stedet. Vi har ikke fått bekreftet tilstanden til mannen, fortsetter Amundsen.

Amundsen bekrefter overfor Dagbladet at letemannskapet har lokalisert mannen og syv personer fra Tromsø alpine redningsgruppe og en hund er på vei opp til fjellet.

Hovedredningssentralen Nord-Norge er involvert i redningsaksjonen.

- Helikopteret vil fly mannskapet så langt som mulig, og deretter går de til fots. Tåka gjør det umulig for helikopteret å fly helt opp, sier Amundsen til Dagbladet.

Mannen er fra Tromsø og varsling av pårørende pågår.

ULYKKE:  En mann har falt ned fra Store Lakselvtind i Tromsø kommune. Foto: Kent-Hugo Norheim
ULYKKE: En mann har falt ned fra Store Lakselvtind i Tromsø kommune. Foto: Kent-Hugo Norheim Vis mer

De to andre som var sammen med ham er kommet hjem.

Ligger høyt oppe Et ambulansehelikopter fra AMK-sentralen er sendt til stedet. Klokken 21.16 lettet ambulansehelikopteret og satte kurs mot fjellmassivet, etter å ha stått værfast på bakken en lengre periode. Det opplyser vitner på stedet.

- Utfordringen er at han ligger høyt oppe i fjellet. Helikopteret står nå på bakken, skydekket er lavt, og varierende, så vi ser været an. Hvis været gjør det mulig, vil vi fly opp og hente ham ned. Men vi har også forhåndsvarslet Tromsø alpine redningsgruppe, sier Amundsen til Nordlys klokka 20.55.

Mannen ligger ifølge Amundsen på over 1200 meters høyde.

- Det er problemer med å få helikopteret opp i området på grunn av værforholdene. Vi må vurdere alternative løsninger, som er alpin redningsgruppe, sier redningsleder Ørjan Delebekk klokken 21.00.

Krevende fjell Nordlys snakket like etter klokken 20.30 med naboer til Lakselvtindane. De forteller om mye aktivitet i fjellområdet.

Store Lakselvtind ligger om lag én times kjøretur fra Tromsø, og er med sine 1616 meter over havet det høyeste fjellet i Lakselvtindande.

Av turfolk beskrives det som et vanskelig fjell å bestige, også på vinterstid på grunn av bratte snørenner.

Store Lakselvtinden er den høyeste av Lakselvtindane, og er en meget populær topptur på senvinteren. Fjellet defineres som topp fem-seks i vanskelighetsgrad av fylkets 1500-meters fjell.

TÅKE: Midt i tåka ligger Store Lakselvtinden. Foto: Kent-Hugo Norheim
TÅKE: Midt i tåka ligger Store Lakselvtinden. Foto: Kent-Hugo Norheim Vis mer