Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann omkom etter bade­ulykke på Sørenga

Mannen som natt til søndag ble brakt til sykehus etter en badeulykke ved Sørenga Sjøbad i Oslo er død.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det bekrefter seksjonsleder for etterforskning av alvorlige voldssaker ved Oslo politidistrikt, Anne Solem.

- Vi har nylig fått bekreftet fra Ullevål sykehus at mannen er omkommet, sier Solem til kanalen.

Politiet fikk melding om hendelsen, via brannvesenet, klokka 02.33 natt til søndag. Meldingen gikk ut på at mannen hadde falt i vannet ved Sørenga Sjøbad i Oslo.

Bekreftet omkommet

Ifølge NTB var det tilfeldigvis en lege på stedet, som fikk hoppet i vannet og dratt mannen opp. Legen begynte deretter å gi mannen hjerte- og lungeredning.

- Det ser ut til at to stykker har gått ned til brygga for å bade. Mannen skal da ha stupt i sjøen, og nådd bunnen, forteller Solheim til Dagbladet.

Politi og ambulansepersonell ankom stedet like etter meldingen.

Mannen, som er rundt 30 år gammel, ble sendt til Ullevål sykehus med livstruende skader. Mandag bekrefter sykehuset at mannen døde som følge av skadene han pådro seg.

Skiltet

Solheim forteller at politiet har vært i kontakt med Oslo kommune i dag. De har opplyst om at anlegget er stengt mellom 22 og 06, og at det ikke er lov til å bade på stedet da.

- På brygga er det også skiltet om at det ikke er lov å stupe på grunn av grunt vann. Vi har vært i dialog med Oslo kommune i dag, og vurderer om det er nødvendig med mer skilting, sier Solheim.

I vitneavhør framkom det også at mannen ikke falt i vannet, men at han ble skadet i forbindelse med et bad.

Operasjonsleder Rune Ullsand ved Oslo politidistrikt sa til Dagbladet natt til søndag at mannen hadde pådratt seg hodeskader.

- Ifølge vitner på stedet så var det to stykker som hoppa i vannet, i utgangspunktet for å bade. Så har den ene av dem truffet noen steiner. Det blir etterforsket som en ulykke, sa Ullsand til Dagbladet.

Dagbladet kommer tilbake med mer.